Κοσμος

11 χρόνια φυλάκιση για τον κυνηγό που σκότωσε τον Ραφίκι

Ο Ραφίκι εκτιμάται ότι ήταν 25 ετών και αρχηγός μιας ομάδας 17 γοριλών που ζούσαν στο Εθνικό Πάρκο του Μπουίντι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ραφίκι εκτιμάται πως ήταν 25 ετών
Ο Ραφίκι εκτιμάται πως ήταν 25 ετών © Twitter, UGANDA WILDLIFE AUTHORITY

Ο κυνηγός που σκότωσε τον Ραφίκι θα εκτίσει ταυτοχρόνως πολλές ποινές που αθροιστικά συνεπάγονται 11 χρόνια στη φυλακή

Nεκρός βρέθηκε στις αρχές Ιουνίου ο Ραφίκι, ένας από τους διάσημους και σπάνιους ορεσίβιους γορίλες της Ουγκάντας, ενώ οι διωκτικές Αρχές δημοσιοποίησαν φωτογραφίες που έδειχναν ότι θανατώθηκε με αιχμηρό αντικείμενο. Συνελήφθησαν τότε τέσσερις άντρες.

Ένοχος κρίθηκε τελικά ο Felix Byamukama, ο οποίος ομολόγησε την παράνομη είσοδό του σε προστατευμένη περιοχή και τη θανάτωση του ζώου στο πλαίσιο «αυτοάμυνας», σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Άγριας Ζωής της Ουγκάντα (Uganda Wildlife Authority - UWA). 

 

 

 

Ο Byamukama θα εκτίσει ταυτοχρόνως πολλές ποινές που αθροιστικά συνεπάγονται 11 χρόνια στη φυλακή - πολύ λιγότερο από την ισόβια κάθειρξη που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις.   Όπως εξήγησε στο BBC εκπρόσωπος της Αρχής Προστασίας Άγριας Ζωής της Ουγκάντα, αυτό συνέβη γιατί ο κατηγορούμενος δε δικάστηκε σε ειδικό ειδικαστήριο για την άγρια ζωή.   Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις λίγοι περισσότεροι από χίλιους γορίλες, με την UWA να χαρακτηρίζει τη δικαστική απόφαση ως «δικαίωση για τον Ραφίκι».

Ο Ραφίκι εκτιμάται ότι ήταν 25 ετών και αρχηγός μιας ομάδας 17 γοριλών που ζούσαν στο Εθνικό Πάρκο του Μπουίντι. «Ο θάνατος του Ραφίκι προκαλεί μια αστάθεια στην ομάδα και υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει στη διάλυσή της», δήλωσε στο BBC ο Μπασίρ Χανγκί μέλος της Αρχής Προστασίας Άγριας Ζωής στην Ουγκάντα. «Αυτή ήταν μια ομάδα εξοικειωμένη με τους ανθρώπους. Χωρίς ηγεσία ενδέχεται να αναλάβει την αρχηγία κάποιος άγριος ασημόραχος γορίλας», πρόσθεσε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ