- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τζόνσον: Δίνω μάχη με τα κιλά μου, ήμουν υπέρβαρος
«Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, ήμουν υπερβολικά χοντρός»
Το πλάνο της για περιορισμό της παχυσαρκίας παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση - Για τα κιλά που πρέπει να χάσει μίλησε ο Μπόρις Τζόνσον.
Για τη δική του προσωπική μάχη με το βάρος του μίλησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ήταν υπέρβαρος». Παράλληλα, μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να χάσουν «μερικά κιλά» και τους ενθαρρύνει να αθλούνται περισσότερο.
Η κυβέρνηση της χώρας παρουσίασε σήμερα την εκστρατεία «Καλύτερη Υγεία» με την δέσμευση να αντιμετωπίσει «την ωρολογιακή βόμβα της παχυσαρκίας» μέσω της απαγόρευσης των διαφημίσεων των πρόχειρων γευμάτων πριν από τις 21:00, μέσω της αναγραφής των θερμίδων στις συσκευασίες τροφίμων και μέσω της κατάργησης των προσφορών «1+1» στα τρόφιμα.
Νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός Υγείας Έλενα Γουέιτλι δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να τρώνε λιγότερο καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο να καταλήξει κάποιος από την covid-19. Επισήμανε, μάλιστα, ότι όσοι έχουν ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) άνω του 40 διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από την νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός.
«Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, και όπως πολλοί άνθρωποι δίνω μάχη με το βάρος μου, έχω σκαμπανεβάσματα. Αλλά από τότε που ιάθηκα από την covid-19, φροντίζω σταθερά την φυσική μου κατάσταση», είπε ο πρωθυπουργός σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter.
«Έχω χάσει τουλάχιστον 6,3 κιλά, αλλά όταν μπήκα στην εντατική, όταν ήμουν ειλικρινά άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος... και ξέρετε ήμουν υπερβολικά χοντρός», είπε ο Τζόνσον εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα εκστρατεία υγείας «δεν είναι υπερβολικά αυστηρή ή υπερπροστατευτική».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
26.852 ο αριθμός των συλλήψεων - Τι αναφέρει ΜΚΟ
«Είδα το χέρι μου να λείπει» - Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης της έφηβης
Στη Γαλλία το ποσοστό ανήλθε στο 55%
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.