Κοσμος

Η ώρα της κρίσης για το μέλλον του Boeing 737 MAX

Αρχίζουν οι δοκιμαστικές πτήσεις για την πιστοποίηση της πλοϊμότητάς του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Boeing 737 Max
15 μήνες καθηλωμένα τα Boeing 737 Max © EPA/GARY HE

Οι δοκιμαστικές πτήσεις για την πιστοποίηση της πλοϊμότητας του αεροσκάφους Boeing 737 MAX θα αρχίσουν σήμερα.

Κρίσιμη εβδομάδα για την επιστροφή του αεροσκάφους Boeing 737 MAX στους αιθέρες καθώς αρχίζουν οι δοκιμαστικές πτήσεις για την πλοϊμότητά του. Πιλότοι, τεχνικοί εμπειρογνώμονες και επιθεωρητές από ρυθμιστικές αρχές και την αμερικανική εταιρεία συμμετέχουν στις τριήμερες δοκιμαστικές πτήσεις, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου.

Το «καμάρι» της κατασκευαστικής εταιρείας Boeing καθηλώθηκε το περασμένο μετά από δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή συνολικά 346 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το BBC ακόμα κι αν οι δοκιμαστικές πτήσεις στεφθούν από επιτυχία θα χρειαστούν μήνες για περαιτέρω ελέγχους πριν τη χορήγηση της απαραίτητης πιστοποίησης για την επιστροφή του 737 MAX στην ενεργό υπηρεσία

Τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα, το ένα σε πτήση της εταιρείας Lion Air και το δεύτερο κατά την απογείωση αεροσκάφους της Ethiopian Airlines, σημειώθηκαν με απόσταση πέντε μηνών το ένα από το άλλο. Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) να καθηλώσει τον στόλο της Boeing προκάλεσε τεράστια οικονομική κρίση για την εταιρεία, αποτέλεσε την αρχή για την κατάθεση αγωγών από συγγενείς των θυμάτων και άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το πώς η Boeing και η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ είχαν πιστοποιήσει την ασφάλεια των εν λόγω αεροσκαφών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ