Κοσμος

Αιματηρή επίθεση κατά Εβραίων στις ΗΠΑ (video)

70χρονος σκότωσε τρία άτομα φωνάζοντας «Χάιλ Χίτλερ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65563-132123.jpg

Ένοπλη επίθεση σε ένα εβραϊκό κοινοτικό κέντρο και ένα εβραϊκό γηροκομείο στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε ένας 70χρονος άντρας. Ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τρία άτομα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κατά τη σύλληψή του ο 70χρονος ακούστηκε να φωνάζει «Χάιλ Χίτλερ», ωστόσο ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες και το κίνητρο για τις δολοφονίας.

New York News

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη περίπου στις 13:00 τοπική ώρα (21:00 ώρας Ελλάδας της Κυριακής) στο πάρκινγκ του εβραϊκού κοινοτικού κέντρο. Ο 70χρονος, ένας γενειοφόρος λευκός άνδρας, πυροβόλησε αρχικά δύο ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και ενός εφήβου. Το ένα από τα θύματά του πέθανε επί τόπου και το άλλο στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Όπως ανέφερε ο Ραβίνος Μαντλ Χέρμπετ, εφημέριος της συναγωγής στο Όβερλαντ Παρκ, ο άντρας πριν ανοίξει πυρ ρώτησε αν οι άνθρωποι στο πάρκινγκ ήταν Εβραίοι.

Ο δράστης πήρε στη συνέχεια το αυτοκίνητό του και πήγε σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στο σημείο του διπλού φονικού, στην περιοχή Βίλατζ Σαλόμ, όπου σκότωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα. «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι γνώριζε τα θύματα», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.