Η Αυστρία στέλνει στην Ελλάδα τουρίστες από 16 Ιουνίου
Όταν επιστρέφουν δεν θα έχουν την υποχρέωση σε υποβολή τεστ ή 14ήμερης καραντίνας
Η Αυστρία ανοίγει τα σύνορα με την Ελλάδα και στέλνει τουρίστες από 16 Ιουνίου. Όσοι επιστρέφουν δεν υποχρεώνονται σε τεστ για κορωνοϊό ή για 14ήμερη καραντίνα.
Το οριστικό άνοιγμα των συνόρων από τις 16 Ιουνίου, προς πάνω από 20 χώρες στην Ευρώπη - ανάμεσά τους οι δημοφιλέστεροι τουριστικού προορισμοί των Αυστριακών, η Ελλάδα, η Κροατία και η Ιταλία - πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη, η κυβέρνηση της Αυστρίας. Κάτι που σημαίνει, ότι κατά την επιστροφή από αυτές τις χώρες, θα ισχύουν οι προ κορωνοϊού κανόνες, δηλαδή δεν θα υπάρχει υποχρέωση αρνητικού τεστ για κορωνοϊό ή για δεκατετραήμερη καραντίνα.
Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, η απόφαση θα ληφθεί κατά τη σημερινή συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» στη Βιέννη, ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ, Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, και την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Καρολίνα Έντσταντλερ.
Οι περιορισμοί εισόδου έναντι της Ιταλίας, που εδώ και εβδομάδες ασκεί πίεση στην Αυστρία για ένα γρήγορο άνοιγμα των συνόρων, αναμένεται να αρθούν, ενώ αποψινές πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να παραταθούν οι περιορισμοί εισόδου για ταξιδιώτες από την Σουηδία. Η Ιταλία ιδίως, η οποία βασίζεται σε ξένους τουρίστες, άσκησε πίεση για γρήγορο άνοιγμα των συνόρων, με την αυστριακή κυβέρνηση να έχει προτείνει να υπάρχει διάκριση μεταξύ Περιφερειών στην Ιταλία. Το τελευταίο απορρίφθηκε τελικά, επειδή ο έλεγχος και η επαλήθευση του ποιος ταξιδεύει πού, στην Ιταλία, θα ήταν πολύ περίπλοκος στα σύνορα.
Όπως επεσήμανε χτες στη διαδικτυακή της έκδοση, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, «υπάρχουν καλά νέα για όλους όσοι, παρά τη σύσταση της αυστριακής ομοσπονδιακής κυβέρνησης (σ.σ. να παραμείνουν για διακοπές στη χώρα) θέλουν να περάσουν διακοπές που τους αξίζουν στις παραλίες της Αδριατικής και του Αιγαίου. Έπειτα από εβδομάδες αβεβαιότητας, τώρα είναι προφανώς σίγουρο ότι ήδη από τις 16 Ιουνίου θα ανοίξουν οι μπάρες προς τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς μας, την Κροατία, την Ιταλία και την Ελλάδα».
Είναι χαρακτηριστικό, πως μεγάλη μερίδα του αυστριακού Τύπου είχε χαιρετίσει το γεγονός, ότι στην Ελλάδα, πολλά ξενοδοχεία ανοίγουν και πάλι για παραθεριστές την 1η Ιουνίου, και από αυτή την ημερομηνία δεν υπάρχουν πλέον κανόνες καραντίνας για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων όταν προσγειώνονται στην Ελλάδα - και «άρα από τις αρχές Ιουνίου δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα για Αυστριακούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα», όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, ασκούσαν κριτική στο παράδοξο γεγονός, όπως επισήμαιναν, ότι «για τους Αυστριακούς αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κατά την επιστροφή τους στη χώρα τους, θα πρέπει να υποβληθούν σε 14ήμερη καραντίνα».
Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, αναφερόμενος στη συζήτηση ως προς το άνοιγμα των συνόρων και τις προοπτικές της τουριστικής κίνησης το επόμενο χρονικό διάστημα, είχε επαινέσει ήδη στις αρχές του Μαΐου την Ελλάδα, «η οποία έχει κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά στον αγώνα κατά του κορωνοϊού». Ταυτόχρονα είχε προσθέσει πως, σε ό, τι αφορά σε άλλες χώρες, ενδιαφέρον έχουν, όχι μόνον οι χαμηλοί αριθμοί που καταγράφονται εκεί σε σχέση με την επιδημία, αλλά και το ποιος ταξιδεύει σε αυτές τις χώρες.
«Αρχικά, η ίδια η χώρα μπορεί να είναι ασφαλής, αλλά σε ένα δεύτερο επίπεδο τίθεται το ερώτημα: οι Αυστριακοί που ταξιδεύουν σε αυτές τις ασφαλείς χώρες, με ποιους ανθρώπους θα συναντηθούν εκεί, καθώς σε αυτές τις ασφαλείς χώρες μπορεί να έχουν ταξιδέψει και άνθρωποι από ανασφαλείς περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάλυση του Economist
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.