- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Ντόναλντ Τραμπ
Καλεί τους κυβερνήτες των πολιτειών να απαντήσουν δυναμικά και να επιβληθούν στους διαδηλωτές
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Να επιβληθούν στους διαδηλωτές καλεί τους κυβερνήτες ο Ντόναλντ Τραμπ.
Σε μια τοποθέτηση που ήδη προκάλεσε αντιδράσεις φέρεται να προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ για τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την «απάντηση» των Αμερικανών κυβερνητών στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020.
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τραμπ τους ζήτησε να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση απέναντι στους διαδηλωτές, επισημαίνοντας ότι η τωρινή απάντησή τούς κάνει να φαίνονται «αδύναμοι». «Πρέπει να επιβάλεστε, εάν δεν επιβάλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε» είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της κλήσης.
Ο Τραμπ απείλησε ακόμη να υιοθετήσει και ο ίδιος σκληρότερη στάση και να «ενεργοποιήσει» τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ, μετέδωσε το CBS. Ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τους κυβερνήτες να επιδιώξουν την επιβολή τιμωρίας, να προβούν σε σαρωτικές συλλήψεις και να περάσουν νόμους κατά της πυρπόλησης σημαιών, αναφέρουν και οι New York Times.
Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν έχουν προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσουν την τηλεδιάσκεψη που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός άοπλου μαύρου Αμερικανού κατά τη σύλληψή του στη Μινεάπολη την περασμένη εβδομάδα.
Οι αιματηρές ταραχές στις ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του μαύρου Αμερικανού Τζορτ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Τα επεισόδια έφθασαν μέχρι έξω από τον Λευκό Οίκο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για παλαιό δοχείο δηλητηρίου
O σταρ των πολεμικών τεχνών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
H συνάντηση πήρε απρόσμενη τροπή και για έναν ακόμα λόγο
«Διαμαρτύρονται αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν»
MKO κάνουν λόγο για εξαιρετικά γρήγορη δίκη και για ομολογία που φέρεται να αποσπάστηκε υπό πίεση
Το μήνυμα του Μακρόν στη Ρωσία
Γιατί η συνοδεία εμπορικών πλοίων και τάνκερ δεν είναι εύκολη υπόθεση
Ο καλλιτέχνης από τη Νέα Ορλεάνη αποδέχθηκε κατηγορία τρίτου βαθμού - Το βεβαρημένο ιστορικό του
«Δεν θα μείνουμε άπραγοι», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς
Σκηνικό ρήξης αποκαλύφθηκε τις τελευταίες 24 ώρες
Ο πόλεμος έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή στοιχίζοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων
Πώς συνδέεται μια τέτοια επιχείρηση με τα Στενά του Ορμούζ
Οι νόμοι μποϊκοτάζ που σκέφτεται να ενεργοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος
Η Ευρώπη παρακολουθεί ανήμπορη τον πόλεμο στον Ιράν
Η ΕΕ αναζητά εναλλακτικές οδούς στήριξης του Κιέβου - Σε εξέλιξη νέες διπλωματικές κινήσεις
Μέσα από μια σατιρική στιχομυθία, ο παρουσιαστής απαρίθμησε μία προς μία τις χώρες που γύρισαν την πλάτη στον Τραμπ
Ο Βιλερουά ντε Γκαλό καθησυχάζει για την οικονομία παρά την ενεργειακή αβεβαιότητα
Ο θάνατος του Ναϊνί δείχνει ότι οι στόχοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ συνεχίζουν να είναι μέλη της διοίκησης του ιρανικού κράτους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.