- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Τζόαν Κόλινς: «Κόλαφος» για τον ηλικιακό ρατσισμό του Τζόνσον
Άρθρο της ηθοποιού στο «Spectator» για τον κορωνοϊό και τις δήθεν «ευάλωτες ομάδες»
Η Τζόαν Κόλινς κατηγορεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για διακρίσεις και ηλιακό ρατσισμό σε βάρος των πολιτών άνω των 70 ετών την περίοδο της πανδημίας.
Με άρθρο της στο έγκριτο πολιτικό περιοδικό «The Spectator» η ηθοποιός Τζόαν Κόλινς κατηγορεί την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για «φρικτό ηλιακό ρατσισμό» τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η 86χρονη ηθοποιός, γνωστή από τον ρόλο της Αλέξις Κόλμπι –Κάρινγκτον στη «Δυναστεία», επικρίνει τους κυβερνώντες επειδή εντάσσουν στην ίδια ομάδα όλα τα άτομα άνω των 70 χρόνων, λόγω του ό,τι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές από τον νέο κορωνοϊό.
Η Τζόαν Κόλινς στηλιτεύει την κυβέρνηση επειδή χρησιμοποιεί μια σειρά από «φρικτές» εκφράσεις για να ορίσει την ηλικιακή της ομάδα, όπως η αναφορά «εβδομηντάρηδες και άνω» για τους ενήλικες άνω των 70 χρόνων και ο όρος «ευάλωτη» κοινωνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι πολλοί, όπως η ίδια δεν έχουν θέματα «υγείας».
Αλλά το πιο επιζήμιο ήταν η ενίσχυση της υπάρχουσας πεποίθησης στο ευρύ κοινό (και στους υποψήφιους εργοδότες) ότι «οι ηλικιωμένοι πρέπει να κρατηθούν μακριά απ' όλους» γράφει η ηθοποιός σε ένα απόσπασμα από το άρθρο της στο πιο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού.
Η Τζόαν Κόλινς αποκάλυψε ότι βίωσε τον «ηλικιακό ρατσισμό» από πρώτο χέρι όταν πληροφορήθηκε από τον οικοδεσπότη του «Good Morning Britain», Πιρς Μόργκαν, ότι θα έπρεπε να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δείπνο τους επειδή «δεν ήθελε να είναι υπεύθυνος» για τον «πρόωρο θάνατό» της.
Επιπλέον ανέφερε ότι ο φίλος της, Κρίστοφερ Μπίγκινς προσεγγίστηκε από «συμμορίες του κορωνοϊού» που του φώναζαν ότι στην ηλικία του έπρεπε να μένει στο σπίτι του. Η Τζόαν Κόλινς υποστήριξε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να καθορίζονται από την ηλικία τους και ότι είναι κάτι που αρνείται να κάνει τώρα. «Παντρεύτηκα έναν άνδρα τρεις δεκαετίες νεότερο και στο τελευταίο μου τσεκ-απ ο γιατρός μου είπε ότι ήμουν "εκπληκτικά υγιής"» ανέφερε η ηθοποιός. «Είμαι τυχερή που έχω τεράστια ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.