- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό για τους επόμενους μήνες ή χρόνια, δήλωσε ο καθηγητής Τζ. Βαν Ταμ.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει μια δεύτερη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και για αυτό προχωρά σε προσεκτική χαλάρωση των περιορισμών, ωστόσο, το σωστό είναι να προετοιμάζεται για αυτό το ενδεχόμενο, επισημάνθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης της κυβέρνησης για την πανδημία, από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραμπ και τον αναπληρωτή ιατρικό επικεφαλής της Αγγλίας, Τζόναθαν Βαν Ταμ.
«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό για τους επόμενους μήνες ή χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Βαν Ταμ και πρόσθεσε ότι «ένα εμβόλιο ίσως να το αλλάξει αυτό, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο». Συμπλήρωσε ότι είναι ακόμη πολλά που παραμένουν άγνωστα για την Covid-19, όπως για παράδειγμα εάν συμπεριφέρεται όπως και η γρίπη, που φεύγει κατά τους θερινούς μήνες και επανέρχεται το χειμώνα.
Σχολιάζοντας τους υπολογισμούς που έχουν γίνει για τα περιστατικά που ενδεχομένως δεν έχουν καταγραφεί, επειδή δεν είχε συμπεριληφθεί το σύμπτωμα της απώλειας όσφρησης στην επίσημη λίστα συμπτωμάτων, ο καθηγητής εκτίμησε ότι η διαφορά του αριθμού δεν πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη από τον υπάρχοντα συνολικό αριθμό, καθώς οι περισσότεροι ασθενείς με απώλεια όσφρησης αναπτύσσουν ταυτόχρονα και κάποια άλλα από τα συμπτώματα (όχι μεμονωμένα την απώλεια όσφρησης).
Ο αριθμός θανάτων από κορωνοϊό που καταγράφηκε στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο είναι 160 άτομα, και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται τώρα στους 34.796, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100.000 διαγνωστικά τεστ και σύμφωνα με τα δεδομένα ο αριθμός νοσηλευόμενων με τον ιό είναι μικρότερος κατά 13% σε σύγκριση με αυτόν πριν μία εβδομάδα. Σύμφωνα με τα δεδομένα της κυβέρνησης, τις τελευταίες μέρες σημειώθηκε μία αξιοπρόσεχτη αύξηση των μετακινήσεων, που αφορά τους πεζούς και όσους μετακινούνται με οχήματα, και όχι την χρήση μέσων μεταφοράς.
Ο υπουργός Εξωτερικών, διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία της εφαρμογής ιχνηλάτησης επαφών θα μπει σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε ότι το νοσοκομείο Nightingale του Μπέρμινχαμ τέθηκε σε κατάσταση αναμονής - το προηγούμενο διάστημα είχε ανακοινωθεί ότι σε κατάσταση αναμονής τέθηκε το προσωρινό νοσοκομείο που διαμορφώθηκε στο ExCel του Λονδίνου. Επίσης, τρία ακόμη από τα εφτά στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Χάρογκεϊτ, στο Μπρίστολ και στο Σάντερλαντ, παραμένουν ανοιχτά χωρίς ασθενείς, ενώ αυτό στο Μάντσεστερ λειτουργεί ακόμη με ασθενείς. Ένα όγδοο κατασκευάζεται στο Έξετερ και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο τέλος του μήνα.
Η πρωθυπουργός της βόρειας Ιρλανδίας, Αρλίν Φόστερ, ανακοίνωσε περεταίρω μέτρα χαλάρωσης του lockdown – πέρα από την επανεκκίνηση των κέντρων ανακύκλωσης και των κέντρων κηπευτικής. Έτσι θα επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι έξι ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, θα λειτουργήσουν οι χώροι λατρείας, με την προϋπόθεση να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις, όπως επίσης τα drive – in σινεμά και χώροι θεάματος, αλλά και τα υπαίθρια γήπεδα γκολφ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.