- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πούτιν: Σταδιακή άρση περιορισμών μεταξύ «Σκύλας και Χάρυβδης»
«Με την αυστηρή τήρηση όλων των προϋποθέσεων και υγειονομικών κανόνων»
«Η κατάσταση επιτρέπει τη μετάβαση της χώρας στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία δεν πρέπει να γίνει βιαστικά» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα την λήξη της μη εργάσιμης περιόδου, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση επιτρέπει την μετάβαση της χώρας στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία δεν πρέπει να γίνει βιαστικά καθώς πρέπει όπως είπε χαρακτηριστικά να περάσουμε «ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη»
«Σήμερα 11 Μαΐου λήγει η περίοδος των μη εργάσιμων ημερών την οποία είχαμε ανακοινώσει» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια σύσκεψης της οποίας προήδρευσε, με θέμα την υγειονομική και επιδημιολογική κατάσταση στην Ρωσία, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι η καταπολέμηση της επιδημίας θα συνεχισθεί και δεν πρέπει να επιτραπούν λάθη και πισωγυρίσματα.
Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων πρέπει να γίνει προσεκτικά και βήμα προς βήμα, ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα επιτρέπουν στην χώρα να περάσει στην επόμενη φάση καταπολέμησης της επιδημίας, που είναι «η έναρξη της σταδιακής εξόδου από το καθεστώς των περιορισμών».
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι η άρση ή, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων « πρέπει να γίνουν με την αυστηρή τήρηση όλων των προϋποθέσεων και υγειονομικών κανόνων που εγγυώνται την ασφάλεια των ανθρώπων», επισημαίνοντας ότι είναι παράλογο να βιαστούμε στην άρση των περιορισμών, αλλά πρέπει να περάσουμε όπως είπε χαρακτηριστικά «ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη».
Παράλληλα τόνισε ότι χάρη στα ληφθέντα μέτρα κατέστη δυνατόν να σωθούν χιλιάδες Ρώσοι και φυσικά σ' αυτό συνέβαλλε όπως είπε ο καθοριστικός ρόλος των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Ο Πούτιν τόνισε ακόμη ότι η περίοδος εξόδου από το καθεστώς των περιορισμών δεν θα είναι σύντομη, ενώ αναφερόμενος στους κυβερνήτες των περιφερειών της χώρας, είπε ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν αποφάσεις για πρόσθετα μέτρα, για χαλάρωση των μέτρων ή για την διατήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν.
Από αύριο 12 Μαΐου είπε ο Ρώσος πρόεδρος, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων των θεμελιωδών κλάδων της οικονομίας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τον κατασκευαστικό, βιομηχανικό τομέα, τον τομέα της αγροτικής παραγωγής, των επικοινωνιών, τον ενεργειακό τομέα και τον εξορυκτικό τομέα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.