Καθηγητής Lockdown: Στο πλευρό του «ροζ» επιδημιολόγου η πεθερά
«Είναι αλήθεια τόσο σπουδαίο;» που «έσπασε» την καραντίνα
Συνεχίζεται ο σάλος στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον επιδημιολόγο που έσπασε την καραντίνα εν μέσω πανδημίας. Στο πλευρό του η πεθερά του.
Είναι ένας από τους κορυφαίους επιδημιολόγους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης και του Μπόρις Τζόνσον στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Νιλ Φέργκιουσον αποκαλύφθηκε ότι «έσπασε» την καραντίνα που ο ίδιος είχε εισηγηθεί για να βρεθεί δύο φορές με τη σύντροφό του. Ο σάλος με το «ροζ» σκάνδαλο του Βρετανού επιδημιολόγου που τώρα τον αποκαλούν «καθηγητή lockdown» συνεχίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με την 79χρονη πεθερά του, Αϊλίν Πίρι να σπεύδει να υπερασπιστεί τον γαμπρό της.
«Είναι αλήθεια τόσο σπουδαίο; Πιστεύω πρέπει να αλλάξουμε την οπτική μας. O Νιλ έχει οργανώσει, όχι εντελώς μόνος του αλλά σε μεγάλο βαθμό, τον τρόπο για να βγούμε από αυτήν την τεράστια και απαίσια κατάσταση. Κατανάλωσε τόσο από τον προσωπικό του χρόνο γι' αυτό. Ποτέ δεν έχει αίσθηση του χρόνο. Δεν έχει σημασία τι ώρα είναι, απλώς δουλεύει. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσο σπουδαία δουλειά για τη χώρα μπορεί να κακοποιείται με αυτόν τρόπο» σημείωσε η Βρετανή και πρόσθεσε ότι είναι άνθρωπος που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο διαμέρισμα στο Λονδίνο και το οικογενειακό του σπίτι στην Οξφόρδη. Από την αρχή του έτους πάντως, παραμένει στην πρωτεύουσα δουλεύοντας ατελείωτες ώρες και βλέποντας σπανίως την οικογένειά του. «Εικάζω ότι δεν θα έπρεπε να το έχει κάνει αλλά έχει τον ιό και έχει τεράστιες ευθύνες και ελάχιστους φίλους. Αυτή ήταν άλλη μία και την προσκάλεσε. Είναι ερωμένη; Μπορεί, δεν τον ξέρω αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι τα έχει δώσει όλα για τη χώρα και έτσι του το ξεπληρώνουμε. Έπρεπε να έχει μια γυναίκα να τον δει; Αν καλέσω έναν άνδρα στο σπίτι μου, γκρεμίζεται ο κόσμος; Πρέπει να αλλάξουμε την οπτική μας», επανέλαβε η κ. Πίρι.
Μετά το σκάνδαλο ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον υπέβαλε την παραίτησή του σημειώνοντας ότι ήταν «ένα λάθος κρίσης». Είπε επίσης ότι είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και υπέθεσε πως έχει ανοσία. Σύμφωνα με την πεθερά του αυτός και η κόρη της, που έχουν έναν γιο 16 ετών μαζί, είναι σε διάσταση εδώ και κάποια χρόνια αλλά είναι πολύ υποστηρικτικοί με τον γιο τους. «Είμαστε εξαιρετικά κοντά σαν οικογένεια. Περνάμε τα Χριστούγεννα μαζί. Ο Νιλ μαγειρεύει και μετά κάθεται στο πάτωμα παίζοντας με τον γιο του. Τόσο υπέροχος είναι. Αυτός και η σύζυγός του δεν είναι αγαπημένο ζευγάρι. Δεν είναι εδώ και χρόνια αλλά πάντα τη στηρίζει και την τιμά. Είναι ένας υπέροχος άνδρας και εγώ τον θαυμάζω γι' αυτό», σχολίασε η Αϊλίν Πίρι και σημείωσε ότι ο γάμος μπορεί να πετύχει μπορεί και όχι «αλλά όσο μας αφορά έχει στηρίξει όλους μας και θλίβομαι από όσα περνά τώρα. Ο χλευασμός που δέχεται είναι εντελώς λανθασμένος».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.