- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κίνα: Είμαστε θύματα της παραπληροφόρησης του κορωνοϊού
«Ο Τραμπ προσπαθεί να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας
Ως θύμα της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορωνοϊό παρουσίασε την Κίνα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αρνήθηκε τις κατηγορίες που αποδίδονται στο Πεκίνο για διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορωνοϊό μετά από μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανέφερε ότι υπήρχαν «σημαντικές αποδείξεις» για εκστρατείες παραπληροφόρησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
«Η Κίνα αντιτίθεται στη δημιουργία και διάδοση παραπληροφόρησης από οποιονδήποτε αξιωματούχο ή οποιονδήποτε οργανισμό. Η Κίνα είναι θύμα παραπληροφόρησης και όχι δημιουργός της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ.
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ρωσίας, ήταν υπεύθυνες για τη διάδοση παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με το Reuters, ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι πίεσαν την ΕΕ να αποσύρει τις επικρίσεις από την έκθεση, τονίζοντας μάλιστα πως η κινεζική κυβέρνηση θα αντιδράσει αναλόγως.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι ο ιός προήλθε από την Κίνα και προειδοποίησε ότι «πολιτικοί ελιγμοί» πίσω από τέτοιες κατηγορίες δεν θα ήταν επιτυχείς.
Μάλιστα, αντέδρασε επίσης στους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Κίνα κρύβει την πραγματική έκταση του ιού, τονίζοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να «αποποιηθεί τις ευθύνες για τις δικές του αποτυχίες».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.