- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Mr. Brexit στην επιστημονική επιτροπή για τον κορωνοϊό;
Οργή στην αντιπολίτευση με την αποκάλυψη του Guardian
Είναι ο ειδικός σύμβουλος του Τζόνσον και «αρχιτέκτονας» του Brexit μέλος της ανεξάρτητης επιστημονικής επιτροπής των Βρετανών για τον κορωνοϊό;
Δριμεία κριτική άσκησε η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την αποκάλυψη του βρετανικού Guardian ότι ο φίλος, πολιτικός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον και «αρχιτέκτονας» της εκστρατείας για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ είναι ανάμεσα στα μέλη της επιστημονικής επιτροπής για τη διαχείριση της κρίσης με τον κορωνοϊό. Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζεται να συμβουλεύει την κυβέρνηση Τζόνσον και για τον κορωνοϊό και μάλιστα φέρεται να ήταν «παρών» σε συσκέψεις που ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις όπως το lockdown.
Η σύνθεση της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Επείγοντα (SAGE), πέρα από τους επικεφαλής της, είναι άγνωστη. Όπως άγνωστα είναι και τα πρακτικά των συσκέψεών της, καθώς δεν δίνονται στη δημοσιότητα.
Η κυβέρνηση απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης των Εργατικών διευκρινίζοντας ότι ο Ντόμινικ Κάμινγκς δεν είναι μέλος της Επιτροπής. Πράγματι παρέστη σε κάποιες συσκέψεις προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τη συζήτηση της επιστημονικής κοινότητας γύρω από τον ιό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εργατικού Κόμματος για θέματα Υγείας, Τζόναθαν Άσφορντ δήλωσε στο BBC Radio 4 ότι ο κ. Κάμινγκς δεν έχει καμία θέση στις συναντήσεις της επιστημονικής επιτροπής και εξέφρασε την ανησυχία για το κατά πόσο κάποιοι πολιτικού σύμβουλοι ενδέχεται να επηρεάζουν τη συζήτηση για τον κορωνοϊό. Η επιστημονική επιτροπή είναι θεωρητικά ανεξάρτητη.
«Οι ειδικοί που συμμετέχουν (στις συσκέψεις της SAGE) διαφέρουν ανά συνάντηση ανάλογα με την εξειδίκευση που απαιτείται. Ένας αριθμός αντιπροσώπων από υπουργεία και από το Νούμερο 10 επίσης παρίστανται», δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου. Πηγή από την κυβέρνηση χαρακτήρισε το δημοσίευμα του Guardian «αναληθές» και «γελοίο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τουλάχιστον 12 οι νεκροί - Εκατοντάδες πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Καρέ καρέ οι ουκρανικές επιθέσεις
«Απαίτηση του έθνους η εκδίκηση»
«Έχω αφήσει σαφείς οδηγίες»
Κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού
Η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας δεν είναι η αύξηση ή η μείωση των αριθμών. Είναι η ποιότητα της συνύπαρξης
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Το βίντεο της σύλληψης
Η 78χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της με πολλά τραύματα
O Mάικλ Γουόρντ απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες
Η κρίση αποδίδεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων
Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και λόγω του στόχου της επίθεσης
Γιατί δεν βρίσκουν ποιο τρόφιμο το μεταδίδει
Τι αναφέρει η Βρετανίδα Κέλι Κλαρκ
Χιλιάδες εξαγριωμένοι στους δρόμους - Ανησυχία για την ασφάλεια των γυναικών
Η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού Πίτερ Μαγιάρ
Οι πυρηνικές δοκιμές, η βομβιστική επίθεση στο πλοίο της Greenpeace και η γαλλική εμπλοκή
Ο όρος στο συμβόλαιο αγοράς που μπορεί να μπλοκάρει τη μεταπώληση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.