Κοσμος

«Πόλεμος» Τραμπ-Χάρβαρντ για τον κορωνοϊό και τα λεφτά

Το Πανεπιστήμιο αποφασισμένο να κρατήσει την επιχορήγηση των 8,6 εκ. δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στις ΗΠΑ © EPA/CJ GUNTHER

ΗΠΑ-Χάρβαρντ-κορωνοϊός: Δεν θα επιστραφεί η επιχορήγηση των 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων, παρά τη δήλωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιστροφή της.

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να κρατήσει την επιχορήγηση των 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων, που έλαβε στο πλαίσιο του πακέτου για την άμβλυνση του οικονομικού αντίκτυπου από το lockdown που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, το πανεπιστήμιο ήρθε σε αντίθεση με τη δήλωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, που είπε ότι το Χάρβαρντ θα επιστρέψει την επιχορήγηση που έλαβε.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου χθες, Τρίτη, ο Τραμπ αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσό των δωρεών που λαμβάνει το πανεπιστήμιο (περίπου 41 δισεκατομμύρια δολάρια) ως τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα.

«Το Χάρβαρντ θα επιστρέψει τα χρήματα, τα οποία δεν έπρεπε να είχε πάρει», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ, δηλώνοντας ότι το αναφερόμενο πανεπιστήμιο έχει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα δωρεών «στη χώρα και ίσως στον κόσμο».

Από την πλευρά το πλέον ιστορικό πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει ότι η επιχορήγηση είναι αναγκαία για να βοηθήσει τους «σπουδαστές με οικονομικές δυσκολίες» εξαιτίας της πανδημίας. Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ θεωρείται από πιο εύρωστα οικονομικά στον κόσμο με το ταμείο των χρηματοδοτών του να αγγίζει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ