Κοσμος

Ολονύχτια επεισόδια στη Γαλλία εν μέσω lockdown (video)

Νυχτερινές συγκρούσεις σε Παρίσι και Στρασβούργο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Ολονύχτια επεισόδια στη Γαλλία εν μέσω lockdown με αφορμή τη σύγκρουση μοτοσικλετιστή με όχημα της αστυνομίας.

Νυχτερινές συγκρούσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στη Γαλλία ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και κατοίκους ενός προαστίου στο Παρίσι, καθώς και στο Στρασβούργο (ανατολική Γαλλία), παρά τα μέτρα περιορισμού, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Σε προάστιο του Παρισιού, η κατάσταση είναι τεταμένη έπειτα από το ατύχημα με έναν μοτοσικλετιστή το βράδυ του Σαββάτου στη Βιλνέβ-λα-Γκαρέν, υπό περιστάσεις που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί πλήρως. Ο μοτοσικλετιστής, που οδηγούσε χωρίς κράνος, έσπασε το πόδι του αφού έπεσε πάνω στην πόρτα ενός αυτοκινήτου της αστυνομίας χωρίς διακριτικά και το περιστατικό, εν μέσω πλήρους lockdown, «έβαλε φωτιά» στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που κατήγγειλαν μια «αστυνομική υπέρβαση εξουσίας».

Εννέα άνθρωποι προσήχθησαν στη διάρκεια της περασμένης νύχτας στην περιοχή του Παρισιού έπειτα από βίαια επεισόδια «για κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών και συμμετοχή σε ομάδα με σκοπό τη διάπραξη βιαιοτήτων και ζημιών», σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Σποραδικά περιστατικά είχαν ξεσπάσει τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε αρκετές κοινότητες της Ιλ-ντε-Φρανς, και περίπου 15 οχήματα, καθώς και μοτοσικλέτες και περίπου πενήντα κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν.

Στην ανατολική Γαλλία, δύο συνοικίες του Στρασβούργου αποτέλεσαν το σκηνικό συμπλοκών στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, και η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Στη Μενό, μια νότια συνοικία της πρωτεύουσας της Αλσατίας, ένα αστυνομικό τμήμα αποτέλεσε στόχο βομβών Μολότοφ ενώ στο Πορ ντι Ριν, ανατολικά, κάδοι απορριμμάτων και ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκαν.

Σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu Alsace, ένα αστυνομικό αυτοκίνητο τέθηκε επίσης στο στόχαστρο βαρελότου στη Μενό.

Τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν εν μέσω πλήρους lockdown λόγω του κορωνοϊού.

«Μέχρι τώρα, τα πράγματα ήταν μάλλον ήρεμα» στο Στρασβούργο, αλλά «αρχίζουμε να αισθανόμαστε ότι ανεβαίνει η ένταση στις συνοικίες», δήλωσε στον France Bleu Alsace ο Ρομπέρ Χερμάν, αντιδήμαρχος ασφαλείας της γαλλικής πρωτεύουσας της Αλσατίας.

Riots in France after quarantine arrests end in death


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό

Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ