Κοσμος

Τζόνσον: «Μαχητής» στην Εντατική – Φόβοι για «κενό εξουσίας»

Τα μηνύματα για την υγεία του Πρωθυπουργού και η ανησυχία στα πρωτοσέλιδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Τζόνσον
Τα πρωτοσέλιδα για τον Μπόρις Τζόνσον στην εντατική © EPA/WILL OLIVER

Δεύτερη ημέρα στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον - Σταθερή η κατάσταση του «μαχητή» πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σεν Τόμας του Λονδίνου ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διαγνώστηκε με κορωνοϊό στις 26 Μαρτίου. Η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον χαρακτηρίζεται σταθερή και χωρίς να έχει ανάγκη από αναπνευστήρα.

Ο αντικαταστάτης του Τζόνσον στο «τιμόνι» του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντόμινικ Ράαμπ, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «μαχητή», ο οποίος θα καταφέρει να βγει «νικητής». Ωστόσο, οι τίτλοι στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου αποτυπώνουν την αγωνία πολλών αναλυτών αλλά και των Βρετανών πολιτών για το «κενό εξουσίας» που δημιουργείται με τη νοσηλεία Τζόνσον καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση με τον κορωνοϊό και μετρά καθημερινά θύματα.

Το νοσοκομείο Σεν Τόμας του Λονδίνου
Το νοσοκομείο Σεν Τόμας του Λονδίνου © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA


Μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει ο υπουργός Εξωτερικών και σκληρός υποστηρικτής του στρατοπέδου του Brexit είναι το χρονοδιάγραμμα της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο σε κρίση εξουσίας», γράφει χαρακτηριστικά ο βρετανικός Guardian. «Ποιος θα πάρει την απόφαση για την καραντίνα», αναρωτιέται η Daily Telegraph ενώ οι Times αναφέρονται στο «μήνυμα ελπίδας που στέλνουν οι Βρετανοί στον Μπόρις Τζόνσον».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ