Κοσμος

Κορωνοϊός: Ιταλία και Ιράν τα hotspots που δείχνουν πανδημία

1.145 κρούσματα σε μία μέρα στις ιταλικές πόλεις, 6.000 κρούσματα δίνει η Τεχεράνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώμη
Έρημη πόλη η πάντα τουριστική Ρώμη λόγω κορωνοϊού © EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Ασταμάτητος ο κορωνοϊός σε Ιταλία και Ιράν. Οι ιταλικές αρχές κατέγραψαν 1.145 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα.

Ιταλία και Ιράν εξελίσσονται στα δύο μεγαλύτερα hotspots του κορωνοϊού εκτός Κίνας χωρίς να δίνουν σημάδια ότι είναι σε θέση οι ηγεσίες των δύο κρατών να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου ιού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα έφτασαν τα 5.883. Οι νεκροί είναι 233 και οι ασθενείς που ιάθηκαν 589. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).

6.000 κρούσματα το Ιράν

Επισήμως η κυβέρνηση του Ιράν επιβεβαιώνει ότι έχουν καταγραφεί 6.000 κρούσματα του Covide-19 στη χώρα και ότι 145 έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Επιβεβαίωσε επίσης τον δεύτερο θάνατο κυβερνητικού στελέχους. Ο βουλευτής που πέθανε είναι ο Φατεμέχ Ραχμπάρ, ένας συντηρητικός βουλευτής από την Τεχεράνη.

Στις 2 Μαρτίου το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του ιράν, Tasnim μετέδωσε τον θάνατο του Μοχάμαντ Μιρμοχαμαντί, ενός μέλους του αποκαλούμενου Συμβουλίου Σκοπιμότητας που έργο του είναι η επίλυση των διενέξεων ανάμεσα στη βουλή και στο Συμβούλιο των Φρουρών. Πρόκειται για ένα κυβερνητικό σώμα που μεταξύ άλλων ελέγχει τους υποψηφίους των εκλογών.  Ο υφυπουργός Υγείας της χώρας Ίρατζ Χαριτσί και ένας ακόμη βουλευτής του Ιράν, ο Μαχμούντ Σαντεγκί, έχουν ανακοινώσει ότι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ