- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοροναϊός: Έτοιμο το πιο γρήγορο έως τώρα τεστ ανίχνευσης του ιού
Ο Covid-19 εντοπίζεται σε λιγότερες από δύο ώρες
Η γαλλο-βρετανική εταιρεία Novacyt ανέπτυξε το πιο γρήγορο έως τώρα τεστ ανίχνευσης του νέου κοροναϊού Covid-19 .
Η γαλλο-βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novacyt ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα τεστ-εξπρές που επιτρέπει την ανίχνευση του νέου κοροναϊού Covid-19 σε λιγότερες από δύο ώρες. Το τεστ είναι μέχρι στιγμής το πιο γρήγορο από κάθε άλλο ανταγωνιστικό, τα οποία χρειάζονται από έξι ώρες έως μια μέρα.
Οι μετοχές της εταιρείας παρουσίασαν άνοδο σχεδόν 400%, καθώς η επέκταση του νέου ιού, πέρα από παγκόσμια απειλή σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν παύει να αποτελεί και επιχειρηματική ευκαιρία για τις εταιρείες που έχουν αποδυθεί σε κούρσα ταχύτητας για να αναπτύξουν τεστ διάγνωσης, αντιικά φάρμακα και εμβόλια.
Το τεστ της Novacyt -που θα παράγεται στη Βρετανία- δεν έχει ακόμη πάρει έγκριση για κυκλοφορία, αλλά η εταιρεία ελπίζει να πάρει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Παράλληλα, έχει υποβάλει αντίστοιχο αίτημα επείγουσας έγκρισης και στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Το νέο τεστ εστιάζει σε μια μικρότερη αλληλουχία DNA από τα άλλα τεστ, προκειμένου να εντοπίσει τη γενετική «υπογραφή» του Covid-19. Σύμφωνα με τη Novacyt -που δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα επένδυσε στην ανάπτυξη του τεστ- αυτό είναι όχι μόνο ταχύτερο, αλλά και πιο φθηνό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πλατφόρμες διαγνωστικού εξοπλισμού που κυκλοφορούν στην αγορά.
Η Novacyt έχει κιόλας λάβει παραγγελίες για 33.000 τεστ και αιτήματα για άλλα 32.000 από τουλάχιστον 30 χώρες. Παράλληλα με τη Novacyt, άλλες εταιρείες (Thermo Fisher Scientific, GenScript Biotech, Co-Diagnostics, Roche, Abbot Laboratories κ.α.) αναπτύσσουν ή έχουν αναπτύξει ήδη σχετικά τεστ και κάνουν αγώνα δρόμο για την έγκριση τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ιούλιος υπήρξε ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ στη χώρα
Ο ασθενής θα μπορεί να χορηγεί ο ίδιος στον εαυτό του μια θανατηφόρα ουσία, παρουσία επαγγελματία υγείας
Εκτός λειτουργίας επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries
53 εκατομμύρια δολάρια θα καταβάλει το πανεπιστήμιο
Οι κάτοικοι δέχονται συχνά επιθέσεις από αρκούδες αν και οι θάνατοι είναι σχετικά σπάνιοι
Οι Δημοκρατικοί επιμένουν να τονίζουν τη διαφθορά στην κυβέρνηση
Σε κρίσιμη κατάσταση η ανήλικη κόρη της οικογένειας
Περιγράφεται από τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης ως «ο νόμος της μπούρκας»
Δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη NASA
Το αρχείο με την ονομασία «Experiments P» - Σχεδόν 250 γυναίκες πιστεύουν ότι έπεσαν θύματα του Κριστιάν Νεγκρ
Πρώτη μεγάλη εσωτερική πρόκληση για τον Ζελένσκι
Η συμφωνία της τελευταίας στιγμής και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις που έπονται
Καταγράφει τις επιθέσεις με το κινητό του
Φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες
Χωρίς αεράμυνα μεγάλες ουκρανικές πόλεις
Ποιος κερδίζει όταν κοιτάζουμε το νύχι αντί για την είδηση;
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Η Κύπρος και η Βουλγαρία συγκαταλέγονται μεταξύ των πιθανών στόχων ιρανικών αντιποίνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.