- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Χαμός στη Γαλλία με τη «βλάσφημη» προς το Ισλάμ Mila
Η 16χρονη το χαρακτήρισε «θρησκεία του μίσους» στο Instagram
Μείζον θέμα συζήτησης στη Γαλλία η υπόθεση Mila. Έπρεπε ή όχι η 16χρονη ομοφυλόφιλη να αποκαλέσει το Ισλάμ «θρησκεία του μίσους».
Η ανάρτηση μιας 16χρονης στο Instagram έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα συζήτησης περί βλασφημίας στη Γαλλία.
Η Mila χαρακτήρισε το Ισλάμ «θρησκεία του μίσους» αντιδρώντας στα ομοφοβικά σχόλια που δεχόταν στον λογαριασμό της από ένα μουσουλμάνο σχολιαστή και χρήστη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ο μη κατονομαζόμενος μουσουλμάνος σχολιαστής αποκάλεσε τη Mila «βρομιάρα λεσβία».
Από την ημέρα της ανάρτησης και μετά η Mila έχει δεχθεί απειλές σε βάρος της ζωής της και έχει αναγκαστεί να σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο. Ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει. Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίμαχη ανάρτηση η Γαλλίδα δήλωσε ότι «ήθελε να βλασφημήσει και το έκανε».
Ο λογαριασμός της στο Instagram έχει ήδη απενεργοποιηθεί.
Η ανάρτησή της έγινε η αφορμή για μια συζήτηση στη Γαλλία για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Αξίζει να σημειωθεί πως στη γαλλική νομοθεσία δεν υπάρχουν ποινικές διατάξεις για τη βλασφημία ενώ παράλληλα το σύνταγμα της χώρας είναι αυστηρά κοσμικό.
Από την πλευρά της αστυνομίας ο ρόλος της ήταν διπλός: από τη μια όφειλε να διαπιστώσει εάν η 16χρονη ήταν ένοχη για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο και από την άλλη ήταν υποχρεωμένη να εντοπίσει τους υβριστές της ανήλικης. Η αστυνομία δεν θα κατηγορήσει τελικά τη Mila για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο καθώς εκτιμά ότι η 16χρονη απλά εξέφρασε μια προσωπική άποψη πάνω στη θρησκεία χωρίς να στοχοποιεί συγκεκριμένα άτομα.
Στην τηλεοπτική της συνέντευξη στο πρόγραμμα «Quotidien» στο κανάλι TMC η έφηβη ζήτησε συγνώμη από τα άτομα που ακούν την πίστη τους ειρηνικά και μάλιστα είπε ότι μετάνιωσε για τη χυδαιότητα των λέξεων της και για το πώς αναπαράχθηκαν μέσω του διαδικτύου. Αλλά τόνισε: «δεν μετανιώνω στιγμή για αυτό που είπα, ήταν αυτό που σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή».
Mila est notre invitée dans #Quotidien pour sa seule et unique interview. pic.twitter.com/cZ1VqObHrR
— Quotidien (@Qofficiel) February 3, 2020
Για την επιστροφή της Mila στο σχολείο επενέβη ακόμα και ο υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Η αιματηρή καταστολή, το μπλακάουτ στο διαδίκτυο και το αφήγημα ξένης υποκίνησης
Στο μέγεθος ενός μικρού χλοοκοπτικού
Αντιπροσωπεία των Ουκρανών μεταβαίνει για συνομιλίες στις ΗΠΑ
Καθώς τα κράτη της περιοχής επενδύουν εδώ και χρόνια στην εικόνα της σταθερότητας
Αγωγή-βόμβα κατά του xAI
μέτρα που λαμβάνουν οι αεροπορικές εταιρείες για την ασφάλεια των επιβατών
Εξετάζεται η σταδιακή ένταξη χωρίς πλήρη δικαιώματα, με Ουκρανία και Βαλκάνια σε διαφορετικές γραμμές
Ευρωπαίοι διπλωμάτες εξετάζουν για πρώτη φορά αντίποινα προς τις ΗΠΑ αν απειληθεί η κυριαρχία της Δανίας
Το Κρεμλίνο απορρίπτει δυτικούς ισχυρισμούς περί ρωσοκινεζικής απειλής και μιλά για «διπλά στάνταρντ»
«Εντελώς ψευδείς» οι κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
H Επιτροπή έχει διευκρινίσει πως το βραβείο δεν είναι μεταβιβάσιμο.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.