Κοσμος

Βουλγαρία: Οι κούτες έκρυβαν μισό τόνο κοκαΐνη

Το κόλπο με το εμποτισμένο χαρτόνι - Πρώην τελωνειακοί εμπλέκονται στο διεθνές κύκλωμα που φέρνει τα ναρκωτικά από την Κολομβία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοκαΐνη
Κοκαΐνη/©EPA/Bienvenido Velasco

Χάρτινα κουτιά εμποτισμένα με μισό τόνο κοκαΐνης κατασχέθηκαν στη Βουλγαρία - Η αξία τους ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

Χάρτινα κουτιά εμποτισμένα με κοκαΐνη, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια λέβα (περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ), εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Σόφια, κατασχέθηκαν 500 κιλά.
 
Τα 6.700 χάρτινα κιβώτια, εμποτισμένα με τη συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία, βρέθηκαν σε δύο φορτηγά. Τα οχήματα ήταν σταθμευμένα σε λαχαναγορές στη συνοικία Σλάτινα και στην πόλη Ίχτιμαν. Την Κυριακή  η γενική εισαγγελία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι το Εξειδικευμένο Ποινικό Δικαστήριο διέταξε την κράτηση δύο προσώπων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης από την Κολομβία στη Βουλγαρία. Δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ μετέδωσαν πως πρόκειται για τους πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Τελωνείων της Σόφιας, Κρασιμίρ Κερεμεντσίσκι και Όγκνιαν Ασένοφ. Οι εταιρείες που ανήκουν στους κατηγορούμενους, φέρεται ότι ήταν οι τελικοί παραλήπτες των εν λόγω κιβωτίων.

Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα άδειο, εμποτισμένο επίσης με κοκαΐνη, χάρτινο κιβώτιο στο αμάξωμα οχήματος που ανήκει σε έναν από τους δύο κατηγορούμενους. Το δικαστήριο έκρινε ότι, παρά την πρώιμη φάση της έρευνας, τα διαθέσιμα στοιχεία «δείχνουν» πως πρόκειται για διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ