- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δεν το βάζει κάτω: Δήμαρχος, 97 ετών, ζητά επανεκλογή στη Γαλλία
«Έχω ακόμη πράγματα να κάνω» δηλώνει ο Μαρσέλ Μπερτομέ
Δήμαρχος, ετών 97, στη Γαλλία, διεκδικεί επανεκλογή και στέλνει το μήνυμα: «Υπάρχουν νέες προκλήσεις για να αντιμετωπιστούν»
Άλλη μια 6ετή θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στη Γαλλία, διεκδικεί ο Μαρσέλ Μπερτομέ. Ο 97χρονος πολιτικός βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο του Σεν-Σερέν-σιρ-λ'Ιλ από το 1971. Όπως μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο FranceInfo, ο γηραιότερος δήμαρχος της Γαλλίας ξεκαθαρίζει πως «έχω ακόμη πράγματα να κάνω», υπογραμμίζοντας με νόημα: «Υπάρχουν νέες προκλήσεις για να αντιμετωπιστούν».
Ο Μπερτομέ επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο το 2014 ως δήμαρχος αυτού του χωριού κοντά στο Μπορντό, το οποίο είχε 3.160 κατοίκους το 2016, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές. Ωστόσο, στις φετινές εκλογές του Μαρτίου δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχαν εκλεγεί την τελευταία φορά με το αριστερό ψηφοδέλτιό του, σχεδιάζουν τώρα να είναι αντίπαλοί του, μετέδωσε το FranceInfo.
Ο απερχόμενος δήμαρχος απέρριψε αγανακτισμένος οποιαδήποτε υπόθεση ότι η ηλικία του μπορεί να μετρήσει σε βάρος του. «Μπορείς να είσαι ένας αξιόλογος άνθρωπος στα 98 σου και υπάρχουν και άλλοι που μπορεί να είναι ανόητοι στην ηλικία των 20 ετών» ανέφερε FranceInfo.
Οι δημοτικές εκλογές πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 15 και στις 22 Μαρτίου. Το κεντρώο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν (La République En Marche!) ελπίζει να επικρατήσει στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας –κάτι που πολιτικοί αναλυτές θεωρούν αρκετά δύσκολα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών για το νέο ασφαλιστικό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.