- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γιάννης Αντετοκούνμπο για Κόμπι Μπράιαντ: «Άλλαξε το ποιος είμαι»
Φανερά επηρεασμένος ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς για τον τραγικό θάνατο του «Black Mamba»
«Θυμάμαι τις κουβέντες μας»: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ.
Για τον τραγικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας αθλητής της καλαθοσφαίρισης και αστέρι των Μιλγουόκι Μπακς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η χθεσινή μέρα ήταν φριχτή για όλους». Ο 5 φορές πρωταθλητής του NBA έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Σε ένα διάλειμμα από την προπόνηση, ο «Greek Freak» έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, επισημαίνοντας: «Ο καθένας αντιμετωπίζει την τραγωδία με τον δικό του τρόπο... Έζησα μια τραγωδία πριν από μερικά χρόνια με τον πατέρα μου. Δεν βγήκα να μιλήσω καθόλου για αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω επηρεαστεί πολύ από αυτό. Η χθεσινή μέρα ήταν φριχτή για όλους... Για το μπάσκετ, για όλους...». Και πρόσθεσε: «Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, στη Βανέσα και τα παιδιά που έμειναν πίσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για αυτούς. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσευχηθώ».
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά την είδηση για τον θάνατο του «Black Mamba», έκλεισε προσωρινά τους λογαριασμούς του στα social media. Σημειώνεται ότι ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς είχε προσωπική σχέση με τον Κόμπι Μπράιαντ. Το 2018 πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι μαζί του στο γυμναστήριο, προσπαθώντας να βελτιώσει στοιχεία του παιχνιδιού του.
Σε ερώτηση για την επίδραση που είχε ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς πάνω του, απάντησε:
«Το μεγαλείο του ως μπασκετμπολίστας και ως άνθρωπος εκτός γηπέδου. Είχε αυτό το χάρισμα. Νομίζω ότι άγγιξε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, την οικογένεια μου, τόσους που δεν είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν. Δεν έχω να πω πολλά. Απλώς να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ζωή και η οικογένεια. Δεν ξέρω τι να πω, προσπαθώ να το αντιμετωπίσω, είμαι άνθρωπος. Όλοι το αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Θυμάμαι τις κουβέντες μας, αλλά δεν θέλω να πω τι λέγαμε... Με άλλαξε, άλλαξε το ποιος είμαι».
Καταλήγοντας, ο «Greek Freak» θυμήθηκε την πρώτη φορά που παρακολούθησε αγώνα του NBA. Όπως είπε, ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν αντιμέτωπος με παίκτες των Μπόστον Σέλτικς.
«Ο πρώτος αγώνας που είδα ποτέ ήταν ανάμεσα στους Λέικερς και τους Σέλτικς. Ήταν τρομερός. Μεγάλωσα με τον Κόμπι, αυτός με ενέπνευσε. Είναι ένας από τους λόγους που παίζω μπάσκετ και είμαι σήμερα εδώ. Αυτό. Όταν φύγω, αν έχω καταφέρει να επηρεάσω τη ζωή των ανθρώπων όπως ο Κόμπι, θα είναι ευλογία για μένα. Με ενέπνευσε να μην φοβάμαι, να μην με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος και να κάνω τη δουλειά μου, να είμαι χαμογελαστός, να θυσιάσω πολλά για να πετύχω. Η οικογένειά σου ξέρει τι σημαίνει αυτό που κάνεις, ότι αγαπάς το παιχνίδι» κατέληξε.
Και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να γίνονται συγκρίσεις μαζί του γιατί ακόμη «δεν είμαι καν κοντά στο επίπεδο του Κόμπι Μπράιαντ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
26.852 ο αριθμός των συλλήψεων - Τι αναφέρει ΜΚΟ
«Είδα το χέρι μου να λείπει» - Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης της έφηβης
Στη Γαλλία το ποσοστό ανήλθε στο 55%
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.