- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δεν κάνει πίσω η Τουρκία: Συνεχίζει την εκπαίδευση λιβυκών δυνάμεων
Για «θεμιτή ενέργεια» κάνει λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Ανυποχώρητη η Τουρκία: Κανονικά συνεχίζεται η εκπαίδευση λιβυκών δυνάμεων από Τούρκους αξιωματικούς, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου.
Η Τουρκία συνεχίζει να εκπαιδεύει τις δυνάμεις της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και αυτό είναι κάτι θεμιτό, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ερωτηθείς αν η στρατιωτική προσέγγιση της Άγκυρας στο ζήτημα της Λιβύης θα αλλάξει μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο.
«Έχουμε μια συμφωνία με τη Λιβύη για την παιδεία και την εκπαίδευση. Αυτό ακριβώς είναι που κάνουμε, είναι μια θεμιτή προσπάθεια» δήλωσε Τούρκος υπουργός Εξωτερικών από το Νταβός όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας πρόσθεσε πως η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και την πολιτική διαδικασία.
«Είναι καλό που (κατά τη διάσκεψη του Βερολίνου) όλοι εξέφρασαν υποστήριξη για την κατάπαυση του πυρός και για μελλοντικές προσπάθειες. Είναι καλό το ότι ο Χάφταρ έδωσε ονόματα για τη στρατιωτική επιτροπή. Η πρώτη συνάντηση αυτής της επιτροπής έχει κρίσιμη σημασία για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός επί του πεδίου. Όμως είναι ανάγκη να επιταχύνουμε επίσης την πολιτική διαδικασία» εξήγησε ο Τσαβούσογλου.
«Τώρα έχουμε μια κατάπαυση του πυρός, πρέπει να κτίσουμε πάνω σ' αυτή. Πρώτον, θα πρέπει να είναι βιώσιμη, μετά είναι ανάγκη να επιταχύνουμε την πολιτική διαδικασία για να επιτύχουμε μια διευθέτηση που θα διαρκέσει. Η χώρα θα πρέπει να ετοιμαστεί για τις εκλογές. Η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός και για να στηρίξει την πολιτική διαδικασία» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.