Κοσμος

Τα σκουπίδια «πνίγουν» τη Ρώμη (video)

«Βουνά» τα απορρίμματα στους δρόμους - Πολιτικές διαφωνίες για το πού θα ανοίξει η νέα χωματερή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3,000yo Rome vs 3,000 tons of trash a day: Italian capital consumed by waste

Απέραντο «σκουπιδότοπο» θυμίζουν πολλοί δρόμοι στη Ρώμη, καθώς συνεχίζεται ο «πόλεμος» για το πού θα δημιουργηθεί η νέα χωματερή.

Γεμάτη σκουπίδια είναι σε αρκετά σημεία της η «Αιώνια Πόλη». Όπως μετέδωσε το RT, τουλάχιστον 3.000 τόνοι απορριμμάτων την ημέρα καταλήγουν μέσα ή έξω από κάδους απορριμμάτων. Ο μεγαλύτερος χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών στην περιοχή έκλεισε στις αρχές Ιανουαρίου, την ώρα που συνεχίζονται οι πολιτικές διαφωνίες για το πού τελικά πρέπει να δημιουργηθεί η νέα χωματερή. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ασφυκτική, καθώς το σύστημα ανακύκλωσης παραμένει προβληματικό.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ρώμης και η Περιφέρεια Λάτιο επέλεξαν υπαίθριο χώρο δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο «Φιουμιτσίνο» στα δυτικά της πόλης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο χώρος θα είναι έτοιμος μέσα σε χρονικό διάστημα 18 μηνών. Πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο απέχει μόλις 2 χλμ. από τη περιβόητη χωματερή Μαλαγκρότα, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη που έκλεισε το 2013 και δεχόταν τα σκουπίδια της «Αιώνιας Πόλης» για 30 χρόνια.

«Οι πολιτικοί βρωμούν, όπως τα σκουπίδια» καταγγέλλουν οι πολίτες, κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια και επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται, την ώρα που τα σκουπίδια συσσωρεύονται σε δρόμους της πόλης, εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ