- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τα σκουπίδια «πνίγουν» τη Ρώμη (video)
«Βουνά» τα απορρίμματα στους δρόμους - Πολιτικές διαφωνίες για το πού θα ανοίξει η νέα χωματερή
Απέραντο «σκουπιδότοπο» θυμίζουν πολλοί δρόμοι στη Ρώμη, καθώς συνεχίζεται ο «πόλεμος» για το πού θα δημιουργηθεί η νέα χωματερή.
Γεμάτη σκουπίδια είναι σε αρκετά σημεία της η «Αιώνια Πόλη». Όπως μετέδωσε το RT, τουλάχιστον 3.000 τόνοι απορριμμάτων την ημέρα καταλήγουν μέσα ή έξω από κάδους απορριμμάτων. Ο μεγαλύτερος χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών στην περιοχή έκλεισε στις αρχές Ιανουαρίου, την ώρα που συνεχίζονται οι πολιτικές διαφωνίες για το πού τελικά πρέπει να δημιουργηθεί η νέα χωματερή. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ασφυκτική, καθώς το σύστημα ανακύκλωσης παραμένει προβληματικό.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ρώμης και η Περιφέρεια Λάτιο επέλεξαν υπαίθριο χώρο δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο «Φιουμιτσίνο» στα δυτικά της πόλης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο χώρος θα είναι έτοιμος μέσα σε χρονικό διάστημα 18 μηνών. Πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο απέχει μόλις 2 χλμ. από τη περιβόητη χωματερή Μαλαγκρότα, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη που έκλεισε το 2013 και δεχόταν τα σκουπίδια της «Αιώνιας Πόλης» για 30 χρόνια.
«Οι πολιτικοί βρωμούν, όπως τα σκουπίδια» καταγγέλλουν οι πολίτες, κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια και επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται, την ώρα που τα σκουπίδια συσσωρεύονται σε δρόμους της πόλης, εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.