Guardian: 2.000 Σύροι στρατιώτες πολεμούν στη Λιβύη
Με τις «ευλογίες» της Άγκυρας - Φόβοι για κλιμάκωση των συγκρούσεων
Ο Guardian αποκαλύπτει ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη τουλάχιστον 2.000 Σύροι στρατιώτες με τις «ευλογίες» της Τουρκίας.
Σε αποκλειστικό του δημοσίευμα ο βρετανικός Guardian αποκαλύπτει ότι έχουν αναπτυχθεί τουλάχιστον 2.000 Σύροι στρατιώτες για να πολεμήσουν στα μέτωπα της Λιβύης. Οι Σύροι ταξίδεψαν στην Τρίπολη από την Τουρκία και η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη στρατευμάτων σε τρίτη χώρα αναμένεται να περιπλέξει την κατάσταση στη βορειοαφρικανική χώρα και να δυναμιτίσει περαιτέρω τις εμφύλιες συγκρούσεις.
«Η ανάπτυξη σχετίζεται με το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν το περασμένο μήνα οι Ερντογάν- Φαγέζ αλ Σάρατζ και τη δέσμευση της Τουρκίας να στηρίξει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης ενάντια στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ», γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Ο Guardian αναφέρει ότι αρχικά στις 24 Δεκεμβρίου αναπτύχθηκαν 300 στρατιώτες του υποστηριζόμενου και χρηματοδοτούμενου από την Τουρκία Συριακού Εθνικού Στρατού. Ακολούθησε μια δεύτερη αποστολή 350 στρατιωτών στις 29 Δεκεμβρίου, ενώ άλλοι 1.350 αναχώρησαν από την Τουρκία στις 5 Ιανουαρίου. Ταξίδεψαν αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της Λιβύης και έχουν αναλάβει θέσεις στα ανατολικά της Τρίπολης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Επιτροπή έχει διευκρινίσει πως το βραβείο δεν είναι μεταβιβάσιμο.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Ο 24χρονος είχε αποφύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για περίπου έναν χρόνο
Μέσω διπλωματίας επιχειρούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλωτών
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.