- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στην πρωτεύουσα Τζακάρτα της Ινδονησίας.
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων των τελευταίων στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα, καθώς και σε προάστιά της, ανακοίνωσαν οι αρχές, που προειδοποιούν πως αναμένουν συνέχιση της κακοκαιρίας που τις προκάλεσε.
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις αυτές, οι φονικότερες των τελευταίων ετών στην Τζακάρτα, εκτόπισαν πάνω από 30.000 κατοίκους και προκάλεσαν χάος στη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Ασίας, με τις σιδηροδρομικές συνδέσεις να έχουν ανασταλεί εν μέρει και διακοπές της ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές.
Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων ενημέρωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο απολογισμός των πλημμυρών που προκάλεσαν σφοδρές βροχοπτώσεις από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και συνεχίστηκαν και τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου αυξήθηκε σε 21 νεκρούς. Χθες Τετάρτη η κυβέρνηση είχε κάνει λόγο για 9 νεκρούς.
Η γεωφυσική και μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδονησίας προβλέπει συνέχιση των καταιγίδων, με συχνούς κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σήμερα.
Δεν έχουν διευκρινιστεί από τις αρχές οι αιτίες του θανάτου όλων των θυμάτων. Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, τέσσερις άνθρωποι πνίγηκαν, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων, άλλοι τέσσερις υπέστησαν ηλεκτροπληξία και τρεις πέθαναν από υποθερμία.
Στην Τζακάρτα και τα προάστιά της ζουν πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι.
Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλουν προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να μειώσουν τον κίνδυνο πλημμυρών την περίοδο των βροχών στην Τζακάρτα, μέρος της οποίας χαρακτηρίζεται ευάλωτο σε αυτές.
Το 2007, είχαν χαθεί πάνω από 50 ανθρώπινες ζωές στην Τζακάρτα εξαιτίας πλημμυρών. Πριν από πέντε χρόνια, μεγάλο μέρος του κέντρου της μεγαλούπολης πλημμύρισε εξαιτίας της υπερχείλισης καναλιών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.