- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Γερμανία: Περαστικός επέστρεψε σακίδιο με 16.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων
Ο άνδρας που βρήκε το σακίδιο στην πόλη Κρέφελντ της Γερμανίας, αρνήθηκε να λάβει ακόμη και τη νόμιμη αμοιβή του, «επειδή ήταν Χριστούγεννα»
Μια ευχάριστη και αναπάντεχη έκπληξη περίμενε έναν... αφηρημένο 63χρονο Γερμανό ανήμερα τα Χριστούγεννα: ένας περαστικός απαράμιλλης εντιμότητας του επέστρεψε το σακίδιό του, που το είχε ξεχάσει κάτω από ένα δέντρο παρ’ όλο που ήταν γεμάτο με χριστουγεννιάτικα δώρα και με 16.000 ευρώ σε μετρητά.
Ο ακέραιος 51χρονος ενημέρωσε την αστυνομία αφού σκόνταψε στο σακίδιο, κοντά στο κέντρο της πόλης Κρέφελντ, λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν πολύ γρήγορα τον ιδιοκτήτη και του παρέδωσαν τον σάκο με το πολύτιμο περιεχόμενό του.
Ο άνδρας που βρήκε το σακίδιο αρνήθηκε να λάβει ακόμη και τη νόμιμη αμοιβή του, «επειδή ήταν Χριστούγεννα», όπως είπε. «Υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που κάνουν καλές πράξεις τα Χριστούγεννα», έγραψε η αστυνομία του Κρέφελντ στη σελίδα της στο Facebook.
Στη Γερμανία, όποιος επιστρέφει ένα χαμένο αντικείμενο δικαιούται να λάβει αμοιβή, με βάση την αξία του αντικειμένου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 51χρονος αρνήθηκε να πάρει 490 ευρώ.
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου πάντως, χαιρετίζοντας την καλή πράξη του περαστικού, διερωτήθηκαν για ποιο λόγο ο 63χρονος βγήκε για ψώνια έχοντας επάνω του ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε ότι αν και είναι «ασυνήθιστο», εκείνος «αισθανόταν μεγαλύτερη ασφάλεια» να έχει τα χρήματά του στο σακίδιό του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν»
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.