- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τιμητική υποδοχή της αποστολής της ΕΜΑΚ από την Αλβανία
Επέστρεψε χτες το απόγευμα με στρατιωτικό αεροσκάφος
Με ιδιαίτερη επισημότητα έγινε η υποδοχή της ελληνικής αποστολής της ΕΜΑΚ που γύρισε από την Αλβανία.
Με ιδιαίτερη επισημότητα η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, υποδέχτηκαν την ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ, που επέστρεψε χτες το απόγευμα με στρατιωτικό αεροσκάφος από την Αλβανία, όπου συμμετείχαν στις έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια από τον μεγάλο σεισμό.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, μεταφέροντας τους πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ η δεύτερη ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ, επέστρεψε οδικώς από την Αλβανία στα Ιωάννινα, όπου είναι η βάση της.
Στην Ελευσίνα τους πυροσβέστες υποδέχτηκαν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Στρατηγός (ε.α.) Βασίλειος Παπαγεωργίου ο οποίος εκπροσώπησε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.
Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική αποστολή των πυροσβεστών, που αποτελείτο από δύο ομάδες της 1ης και της 5ης ΕΜΑΚ, με 41 πυροσβέστες, δύο διασωστικούς σκύλους, και ειδικά διασωστικά οχήματα, είχε μεταβεί στη γειτονική χώρα την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 και επιχείρησαν στην πόλη Θουμάν και στο Δυρράχιο απεγκλωβίζοντας δύο ζωντανά άτομα και ανασύροντας επτά άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, συνεχάρη τους πυροσβέστες για τον ζήλο και την αυταπάρνηση που επέδειξαν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Τόνισε ότι η επιχειρησιακή δράση τόσο της 1ης όσο και της 5ης ΕΜΑΚ αναδεικνύει ακόμη μια φορά τον επαγγελματισμό που διακρίνει τους Έλληνες πυροσβέστες και αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Στρατηγός (ε.α.) Βασίλειος Παπαγεωργίου μετέφερε τις ευχαριστίες του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, προς τους πυροσβέστες της 1ης και της 5ης ΕΜΑΚ, και τους συνεχάρη για την προσφορά τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.