- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Επιστρατεύουν... τοξοβόλους κατά αστυνομικών στο Χονγκ Κονγκ
Σε κατάσταση πολιορκίας το πολυτεχνείο της πόλης - Σε λειτουργία αυτοσχέδιοι καταπέλτες - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Στο νοσοκομείο αστυνομικοί στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι τραυματίστηκαν από... βέλη που εκτόξευσαν τοξοβόλοι διαδηλωτές.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ένα ακόμη 24ωρο το κέντρο του Χονγκ Κονγκ. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, με την ατμόσφαιρα από τα χημικά να είναι αποπνικτική. Εικόνες που μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ, δείχνουν αστυνομικούς να έχουν τραυματιστεί από... βέλη, καθώς οι διαδηλωτές επιστράτευσαν μέχρι και... τοξοβόλους. Άγρια επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Κυριακής περιμετρικά των εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου.
Είχε προηγηθεί νύχτα έντασης, με τον νυχτερινό ουρανό στο Πανεπιστήμιο στην καρδιά της συνοικίας Καουλούν να φωτίζεται από τις βόμβες μολότοφ, αφού οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιους... καταπέλτες. Ακολούθησαν λίγες ώρες ηρεμίας, καθώς οι φοιτητές κοιμήθηκαν στα παρτέρια και τη βιβλιοθήκη του ιδρύματος. Όλα, όμως, άλλαξαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, τοπική ώρα, με την κατάσταση να ξεφεύγει εκ νέου από τον έλεγχο.
Αρκετά τμήματα της Πολυτεχνειούπολης μοιάζουν εδώ και ημέρες με... φρούριο. Μαυροντυμένοι διαδηλωτές, με τούβλα και σίδερα στα χέρια, ταμπουρωμένοι πίσω από οδοφράγματα, έχοντας δίπλα τους τελάρα με βόμβες μολότοφ.
«Δεν φοβόμαστε» δήλωσε ένας φοιτητής ο Αχ Λονγκ, που θέλησε να μη δώσει το πλήρες του όνομα. «Εάν δεν επιμείνουμε, θα αποτύχουμε» πρόσθεσε.
Το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ είναι το τελευταίο από τα πέντε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που παραμένει υπό κατάληψη, με τους ακτιβιστές να το χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για να μπλοκάρουν την κεντρική οδική σήραγγα της μητρόπολης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.