- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Εγκατέλειψαν βρέφος που πάσχει από σπάνια ασθένεια σε νοσοκομείο
Ο Τζιοβανίνο, που είναι τεσσάρων μηνών, πάσχει από ιχθύαση αρλεκίνου
Ένα βρέφος που γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια σε ένα νοσοκομείο στο Τορίνο εγκαταλείφθηκε εξαιτίας του προβλήματος του αυτού.
Ένα βρέφος που γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια σε ένα νοσοκομείο στο Τορίνο εγκαταλείφθηκε εξαιτίας του προβλήματος του αυτού, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Τζιοβανίνο, που είναι τεσσάρων μηνών, πάσχει από ιχθύαση αρλεκίνου, μια γενετική ανωμαλία η οποία προκαλεί μεγάλη πύκνωση σχεδόν σε όλο το δέρμα του σώματος από τη στιγμή της γέννησης.
Το δέρμα δημιουργεί μεγάλα ακαθόριστου τύπου σχήματα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους, από βαθιές ρωγμές. Αυτό, κατ’επέκταση, επηρεάζει και και το μέγεθος των βλεφάρων, της μύτης, του στόματος και των αυτιών, ενώ και η κίνηση χεριών και ποδιών περιορίζεται. Η περιορισμένη κίνηση του θώρακα, μπορεί να προκαλέσει και δυσκολία στην αναπνοή, σε κάποιες περιπτώσεις.
Oι μαίες στο μαιευτήριο που γεννήθηκε το φροντίζουν καθημερινά από τον Αύγουστο, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει για πόσο το μωράκι θα μένει εκεί.
Κανείς επίσης δεν γνωρίζει πού είναι οι γονείς του.
«Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που το άφησαν, πιθανότατα είναι η πάθηση, το μόνο σίγουρο είναι πως το έχουν εγκαταλείψει», ανέφερε ένας από τους νοσηλευτές στο μαιευτήριο Αγία Άννα.
Οι τοπικές Αρχές έχουν γνώση της κατάστασης και διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των γονέων.
Εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο υιοθεσίας του μωρού.
Ο Τζιοβανίνο προσωρινά νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας των νεογνών του νοσοκομείου ενώ οι νοσηλευτές καθημερινά του κάνουν μασάζ με μια ειδική αλοιφή ώστε να μην αλλοιωθεί το δερματάκι του.
Από τότε που έγινε γνωστή η ιστορία του μωρού, πλήθος κόσμου επισκέπτεται το νοσοκομείο εκφράζοντας την επιθυμία του να υιοθετήσει το μικρό παιδάκι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.