Κοσμος

Υπόθεση Μπάιντεν: Ο γιος του Τραμπ μίλησε για το «βαθύ λαρύγγι»

Η ανάρτηση που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ για το Ukraine-Gate

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ/©EPA/Andrew Harrer

Ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δημοσιοποίησε το όνομα του πράκτορα της CIA, που κατήγγειλε τον πατέρα του ξεκινώντας τη διαδικασία καθαίρεσής του.

Τα στοιχεία του πράκτορα της CIA, από τον οποίο φέρεται να έγινε η καταγγελία που πυροδότησε τη διαδικασία καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου. Αψηφώντας τους κανονισμούς για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ προχώρησε σε αναπαραγωγή του ονόματος, που κυκλοφορεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα σε ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης και ιστοτόπους.

Στην ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τζούνιορ κατηγορεί τον πράκτορα ότι συνεργαζόταν με τους «αντιτραμπικούς». Παραπέμπει, μάλιστα, σε ένα άρθρο του ενημερωτικού ιστότοπου της ριζοσπαστικής δεξιάς Breitbart.

donald-trump-jr.gif

«Το να δίνεις οποιοδήποτε όνομα απλώς θέτεις αυτό το πρόσωπο και την οικογένειά του σε κίνδυνο», η άμεση αντίδραση του Άντριου Μπάκατζ -δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό του Αμερικανού πράκτορα. Και ξεκαθάρισε ότι με την ενέργεια αυτή ο πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν θα αποφύγει να απαντήσει στις άφθονες κατηγορίες σε βάρος του».

Πώς ξεκίνησαν όλα

Υπενθυμίζεται ότι με το τηλεφώνημά του αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του γιου του.

Έχοντας ενημερωθεί για το περιεχόμενο της «επίμαχης» συνομιλίας του Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον περασμένο Ιούλιο, ο συγκεκριμένος πράκτορας σήμανε συναγερμό. Μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών είχε αποσπαστεί στον Λευκό Οίκο. 

Από τη μεριά του ο Ντόλαντ Τραμπ θεωρεί ότι δεν υπήρξε κάτι -ποινικά κολάσιμο- στο τηλεφώνημα και υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα σε «κυνήγι μαγισσών». Παράλληλα, επιμένει να αμφισβητεί την αμεροληψία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

«Δεν υπάρχει μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος: Υπάρχει κάποιος που έχει στόχους σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ» έγραψε τη Δευτέρα στο Twitter ο γιος του, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να αποκαλύψουν την ταυτότητά του. Χωρίς να αναφέρει ο ίδιος το όνομά του, τόνισε ότι είναι υποστηρικτής του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Απεχθάνεται τον Τραμπ, είναι ριζοσπάστης» είπε την Κυριακή ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. Οι δικηγόροι του μάρτυρα έχουν ανακοινώσει, πάντως, ότι ο πελάτης τους είναι έτοιμος να απαντήσει «γραπτώς και ενόρκως» στις ερωτήσεις που θέλουν να του θέσουν οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ