Κοσμος

Υπόθεση Γκρέις Μιλέιν: Τη σκότωσε και βγήκε ραντεβού με Tinder

Στο εδώλιο ο ύποπτος και ακριβώς απέναντι του η οικογένεια της δολοφονημένης 22χρονης Βρετανής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
720.jpg
Γκρέις Μιλέιν / © PA

Ξεκίνησε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας η δίκη του υπόπτου για τη δολοφονία της 22χρονη Βρετανής Γκρέις Μιλέιν τον Δεκέμβριο του 2018. Ένα άγριο έγκλημα μέσω... Tinder.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Βρετανής τουρίστριας Γκρέις Μιλέιν έκλεισε ραντεβού μέσω Tinder ενώ το πτώμα της 22χρονης βρισκόταν μέσα σε μια βαλίτσα στο δωμάτιο του. Αυτή είναι η πρώτη αποκάλυψη που έγινε από την κατηγορούσα αρχή στο δικαστήριο του Όκλαντ όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας της 22χρονης από τη Βρετανία. Στο εδώλιο κάθεται ένας 27χρονος, το όνομα του οποίου δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα. Απέναντι του είναι οι γονείς της Γκρέις.

Η 22χρονη καταγόταν από το Γουίκφορντ του Έσεξ. Εθεάθη στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας για τελευταία φορά στις 1 Δεκεμβρίου του 2018. Η σορός της βρέθηκε μία εβδομάδα μετά.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή η νεαρή στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου μέσα στο διαμέρισμα του υπόπτου. Είχαν γνωριστεί μέσω Tinder. Ο ίδιος αρνείται το σε βάρος του κατηγορητήριο.

Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι ο θάνατος της 22χρονης οφείλεται σε ατύχημα κατά τη διάρκεια συναινετικής σεξουαλικής πράξης. Διευκρινίζει ότι έγιναν «πράξεις με στόχο την αύξηση της σεξουαλικής ικανοποίησης, οι οποίες είχαν τραγική κατάληξη».

Ο πατέρας της Γκρέις, σε δήλωσή του που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, μίλησε για την κοινωνική «Gracie» του, «που έκανε εύκολα φίλους και αγαπούσε την οικογένειά της». «Δεν πιστεύω πως οι νέοι λένε τα πάντα στους γονείς τους και ούτε θα έπρεπε», τόνισε ο Ντέιβιντ Μιλέιν.

Grace Millane murder trial: Parents in court for first big day

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ