- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Χειρότεροι από τους τζιχαντιστές οι αντάρτες του PKK
Τι ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο
Μεγαλύτερη απειλή από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι αντάρτες του PKK, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει ένοπλο αγώνα στην Τουρκία εδώ και δεκαετίες, συνιστά «πιθανόν» μεγαλύτερη «τρομοκρατική απειλή» από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Αυτό έκρινε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να μοιραστεί τη σκέψη του με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.
«Το PKK, το οποίο είναι κομμάτι των Κούρδων όπως γνωρίζετε, είναι πιθανότατα χειρότερο σε όρους τρομοκρατίας και μια μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή με πολλούς τρόπους σε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος» υποστήριξε.
Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια επίθεση στη βόρεια Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί το συριακό παρακλάδι του ΡΚΚ, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.
Υποστηρίζοντας την απόφασή του για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, ο Τραμπ ανέφερε πως δεν έδωσε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την έγκρισή του για μια στρατιωτική επίθεση, όπως τον κατηγορούν πολλοί που βρίσκονται και εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
«Δεν του έδωσα το πράσινο φως, και όταν το λέτε αυτό, είναι πολύ παραπλανητικό», είπε. Και πρόσθεσε: «Ήταν το αντίθετο από ένα πράσινο φως. Καταρχήν δεν είχαμε σχεδόν κανέναν στρατιώτη εκεί, οι περισσότεροι είχαν φύγει».
«Έχουμε μια κατάσταση στην οποία η Τουρκία παίρνει εδάφη στη Συρία. Η Συρία δεν είναι χαρούμενη. Ας βρούν μια λύση» ανέφερε ο Τραμπ. Και ξεκαθάρισε: «Δεν θα εμπλακώ σε έναν πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας».
Εκτίμησε δε πως η Ουάσινγκτον «θα προσπαθήσει να βρει μια λύση» με την Τουρκία σχετικά με την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία, απειλώντας όμως ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα είναι «καταστροφικές», εάν οι συζητήσεις με την Άγκυρα δεν πάνε καλά.
«Είμαστε σε μια εξαιρετική θέση», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, λίγες ώρες πριν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αναχωρήσουν για συνομιλίες στην Άγκυρα με την τουρκική ηγεσία.
«Νομίζω ότι θα έχουν μια επιτυχημένη συνάντηση» δήλωσε επίσης ο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα. «Αν όχι, οι κυρώσεις, οι δασμοί και άλλα πράγματα που θα κάνουμε στην Τουρκία θα είναι καταστροφικά για την οικονομία της» ξεκαθάρισε.
Ο Πενς, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον Ερντογάν, δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα σε μια προσπάθεια να «τερματιστεί η εισβολή» στη Συρία και να κηρυχτεί «άμεση κατάπαυση του πυρός».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ουρές σε Παρίσι, Λονδίνο και Βρυξέλλες
Πειρατεία αποκαλεί τις νηοψίες της ΕΕ - Αιχμές για τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στην Ασία
30 πολιτείες ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στη χρήση των social media
Τη μεγαλύτερη ζέστη αναμένεται να αντιμετωπίσουν σήμερα η δυτική και η νότια Ευρώπη
Παρουσίαζε ψευδή διάγνωση επί 2 χρόνια - Χρησιμοποιούσε τις δωρεές για προσωπικά χρέη
Είναι άνευ σημασίας οι νίκες του Ελ Σαγιέντ και του Μαμντάνι;
Η μεγάλη επιστροφή και η βαριά σκιά του παρελθόντος: οι δηλώσεις θαυμασμού για τον Χίτλερ και η κοντή μνήμη του κόσμου της Μόδας
«Ήταν δίπλα μου και έλεγε: "είναι όλα εντάξει μαμά"»
Προκλητική διαφήμιση στην Times Square, με αιχμές για τη φορολογική και οικονομική πολιτική της πόλης
Υπάρχει επιστημονική βάση για τον διαχωρισμό του εμβολίου MMR σε ξεχωριστές δόσεις;
Τα παράδοξα των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων υπέρ της Χαμάς και των μουλάδων
«Δέχομαι πολλές απειλές για τις οποίες δεν γνωρίζετε» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ξεπούλησαν τα καταστήματα οπτικών και τα φαρμακεία
Σε κάποιες πόλεις κηρύχθηκε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας
Περιορισμοί στα «παντοτινά χημικά» και λιγότερα πλαστικά
Παράλληλα, το εκπαιδευτικό σύστημα αντιμετωπίζει ήδη σοβαρή έλλειψη προσωπικού
Η καταναλωτική οργάνωση Que Choisir Ensemble χαρακτήρισε την αλλαγή «μικρή επανάσταση»
Η απομάκρυνση του πρώην προέδρου Τάμας Σούλιοκ ήταν βασικός στόχος Μαγιάρ που τον αποκαλούσε ο «μαριονέτα» του Όρμπαν
Αμέσως μετά ακούστηκε ο εθνικός ύμνος
Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες ταξιδεύουν για το σπάνιο ουράνιο φαινόμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.