- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Thomas Cook: Εργαζόμουν ακούραστα, λέει ο πρώην επικεφαλής
Τι είπε για τον μισθό του που ανήλθε στο 1,02 εκατ. στερλίνες
Ο πρώην επικεφαλής της Thomas Cook υπερασπίζεται τα πεπραγμένα του ύστερα από την κατάρρευση της εταιρίας.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του χρεοκοπημένου ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook δήλωσε σήμερα ότι κατανοεί την οργή της κοινής γνώμης αναφορικά με τις αποδοχές του αλλά υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του, λέγοντας ότι εργάστηκε ακούραστα για να προσπαθήσει να σώσει την εταιρία.
Η Thomas Cook, η παλαιότερη στον κόσμο εταιρία ταξιδίων, κατέρρευσε τον περασμένο μήνα αφού δεν κατάφερε να οριστικοποιήσει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωσή της, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες να εγκλωβιστούν σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Ο Πέτερ Φανκχάουζερ, εμφανιζόμενος ενώπιον επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, ζήτησε και πάλι συγγνώμη από τους πελάτες, το προσωπικό και τους προμηθευτές της εταιρίας και δήλωσε ότι η ευθύνη για την κατάρρευση μοιράζεται μεταξύ πολλών πλευρών που προσπάθησαν --και δεν κατάφεραν-- να καταλήξουν σε μια συμφωνία διάσωσης.
Ερωτηθείς για τον μισθό του, που ανήλθε στο 1,02 εκατ. στερλίνες (1,29 εκατ. δολαρία) συμπεριλαμβανομένων συνταξιοδοτικών και άλλων παροχών, ο Φανκχάουζερ δήλωσε ότι δεν όρισε ο ίδιος τον μισθό του ούτε αποφάσισε για τα μπόνους.
«Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον βασικό μου μισθό, διότι σε σχέση με τον βασικό μισθό ενός απλού εργαζομένου, είναι ένα τεράστιο ποσό…κατανοώ πλήρως το κοινό αίσθημα», δήλωσε στην επιτροπή.
«Ωστόσο, αυτό που μπορώ να απαντήσω σε αυτό είναι ότι εργάστηκα ακούραστα για την επιτυχία αυτής της εταιρίας και λυπάμαι βαθύτατα που δεν κατάφερα να πετύχω τη συμφωνία».
Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειές του να μεταμορφωθεί η εταιρία μετά τον διορισμό του το 2014 περιορίστηκαν από τα χρέη της. Δήλωσε ότι το μπόνους των 750.000 λιρών που έλαβε το 2017 θα μπορούσε θεωρητικά να επιστραφεί, αλλά το 30% του ποσού καταβλήθηκε σε μετοχές που τώρα δεν έχουν καμία αξία.
«Η δέσμευσή μου στην εταιρία ήταν ξεκάθαρη: ποτέ δεν πούλησα ούτε μία μετοχή, διότι πίστευα σε αυτή την εταιρία», δήλωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Άλμα στους δείκτες για δημητριακά, ζάχαρη και λάδι - Προειδοποίηση για 50 εκατ. ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα
Η συμφωνία προβλέπει ότι επίθεση εναντίον μίας από τις τρεις χώρες θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων
Διαβάζοντας σήμερα το «Ένας Μύθος» (1954), ένιωσα ότι διάβαζα τις ειδήσεις του 2026. Και αυτό είναι η πιο θλιβερή επιβεβαίωση της αποτυχίας όλων μας.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.