- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Συνελήφθησαν φιλοκούρδοι δήμαρχοι τεσσάρων πόλεων
Στο πλαίσιο ερευνών για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK)
Οι «συνδήμαρχοι» τεσσάρων πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας, των Χακάρι, Γιουκσέκοβα, Ερτζίς και Νουσαϊμπίν, στις οποίες ζούν κυρίως Κούρδοι, συνελήφθησαν τα χαράματα.
Οι φιλοκούρδοι δήμαρχοι τεσσάρων πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικών» ερευνών, ανακοίνωσε αξιωματούχος του κόμματός τους.
Οι «συνδήμαρχοι» τεσσάρων πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας, των Χακάρι, Γιουκσέκοβα, Ερτζίς και Νουσαϊμπίν, στις οποίες ζούν κυρίως Κούρδοι, συνελήφθησαν τα χαράματα, δήλωσε αξιωματούχος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Οι πόλεις, που ελέγχονται από το HDP, διευθύνονται από «συνδημάρχους», έναν άνδρα και μια γυναίκα, με στόχο την εμπέδωση της ισότητας μεταξύ των φύλων.
Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, συνελήφθησαν στο πλαίσιο πολλών ερευνών για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ή για σχέσεις με την οργάνωση αυτή, που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.
Οι συλλήψεις αυτές λαμβάνουν χώρα ενώ η Τουρκία διεξάγει επίθεση στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής των Μονάδων Πορστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες, όμως χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα για τις σχέσεις της με το PKK.
Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση συνοδεύεται από την καταστολή των επικριτών της στο εσωτερικό της Τουρκίας, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι κατηγορούνται ότι κάνουν «τρομοκρατική προπαγάνδα».
Μετά την έναρξη της επίθεσης την Τετάρτη, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συλλήψεις, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Έρευνα για «τρομοκρατική προπαγάνδα» διεξάγεται επίσης σε βάρος των συμπροέδρων του HDP, του Σεζάι Τεμελί και της Περβίν Μπουλντάν, αφού επέκριναν την επιχείρηση εναντίον της YPG.
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τακτικά το HDP ότι είναι μια «πολιτική βιτρίνα» του PKK.
Το HDP, πολλοί αξιωματούχοι του οποίου έχουν συλληφθεί τα τρία τελευταία χρόνια, απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές και καταγγέλλει ότι είναι θύμα καταστολής επειδή αντιπολιτεύεται τον τούρκο πρόεδρο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.