- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μάρτιν Σουλτς: Λάθος των ΗΠΑ η απόσυρσή τους από τη Συρία
Δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Λάθος των ΗΠΑ η απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Βόρεια Συρία, εκτιμά ο Μάρτιν Σουλτς.
Την αντίθεσή του με την τουρκική επίθεση στη Βόρεια Συρία, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
«Πιστεύω ότι είναι άμεσο αποτέλεσμα του σοβαρού λάθους του Προέδρου των ΗΠΑ, να αποσύρει τα στρατεύματα του και να δημιουργήσει ένα κενό που τώρα συμπληρώνεται από τη στρατηγική του Προέδρου Ερντογάν, και να εγκαταλείψει τους Κούρδους συμμάχους στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πλαίσιο του Φόρουμ της Ρόδου που διοργανώνει κάθε χρόνο στο νησί των Δωδεκανήσων το Ινστιτούτο Έρευνας DOC για τον Διάλογο των Πολιτισμών (DOC Research Institute). Αναλύοντας περαιτέρω τη θέση του κατά τη διάρκεια συζήτησης του Φόρουμ, ο Μάρτιν Σουλτς είπε πως η δράση του τουρκικού στρατού δημιουργεί πολύ μεγάλο κίνδυνο να διευρύνει τον πόλεμο αντί να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.
Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της ΕΕ, ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν μπορεί να αντιδράσει στρατιωτικά, αλλά πρέπει να πιέσει διπλωματικά, ειδικότερα τους συμμάχους της στην Ουάσιγκτον. Ακόμα και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχουμε συμμάχους που μπορούν να ασκήσουν τη μέγιστη πίεση στον Λευκό Οίκο για να επανεξετάσει την απόφασή του, προσέθεσε.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε πως παραμένει ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα και εξέφρασε την ελπίδα ο διάλογος μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων να είναι εποικοδομητικός.
Επίσης, χαρακτήρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το Brexit τη μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα της ΕΕ και είπε πως ζούμε σε μια εποχή αβεβαιότητας.
Μιλώντας σε συζήτηση στο πλαίσιο του Φόρουμ, τόνισε την ανάγκη η ΕΕ να υπερασπιστεί της αξίες της και σημείωσε πως η απάντηση είναι μια ισχυρή ΕΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, πρότεινε πως όποια χώρα θέλει να έχει πρόσβαση για τα αγαθά και τις υπηρεσίες της στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά, θα πρέπει να σέβεται τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.