- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πόλη-φάντασμα το Τόκιο: Σαρώνει ο τυφώνας Χαγκίμπις (video)
Τα πάντα είναι κλειστά κι έρημα. Ψυχή δεν κυκλοφορεί. Ήδη έχει καταγραφεί ένας νεκρός
Σαρώνει το Τόκιο ο τυφώνας Χαγκίμπις, ο σφοδρότερος που πλήττει την ιαπωνική πρωτεύουσα τα τελευταία 60 χρόνια.
Με ταχύτητες που φτάνουν τα 130 χλμ./ώρα και πολύ μεγάλα ύψη βροχής χτύπησε την Ιαπωνία ο τυφώνας Χαγκίμπις, ο ισχυρότερος που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια.
Ένας νεκρός, τέσσερις αγνοούμενοι και 51 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός την ώρα που ο Χαγκίμπις, που σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, έχει προκαλέσει συναγερμό στις αρχές που προειδοποιούν τους πολίτες «να είστε έτοιμοι για βροχοπτώσεις που δεν έχετε βιώσει ποτέ. Πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σώσετε τις ζωές σας».
Νοτιοδυτικά του Τόκιο, δρόμοι, παραλίες και σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι έρημοι, ενώ άδεια είναι τα ράφια των σούπερ μάρκετ αφού οι κάτοικοι προμηθεύθηκαν τροφή και νερό μετά τις προειδοποιήσεις της ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την επικινδυνότητα του φαινομένου.
Από χτες, δεν λειτουργεί τίποτα στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Κλειστά καταστήματα, εργοστάσια και το δίκτυο του μετρό και να προκληθούν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου ράγκμπι.
Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έδωσε από χτες εντολή στους υπουργούς του να κάνουν τα μέγιστα για την προστασία των πολιτών. Αξιωματούχοι στην περιοχή Τσίμπα, στα ανατολικά του Τόκιο, που επλήγη σκληρά από τον τυφώνα Φασάι πριν από ένα μήνα, είπαν στον κόσμο να έχει προμήθειες σε τρόφιμα και νερό για τρεις ημέρες.
Σε κάποια σούπερ μάρκετ εξαντλήθηκαν τα εμφιαλωμένα νερά και οι μπαταρίες. Οι χρήστες του Twitter ανέβασαν φωτογραφίες από άδεια ράφια και έδιναν συμβουλές για το πώς να προετοιμαστεί κανείς για προβλήματα στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση. Σε πολλά από τα πάνω από 30.000 σπίτια, που καταστράφηκαν από τον τυφώνα στην Τσίμπα τον περασμένο μήνα, δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί η οι ζημιές.
Typhoon Hagibis is already battering Chiba Prefecture where violent gusts have torn roofs of homes and left some residents with injuries.#Hagibis #Typhoonhttps://t.co/xZHPRNU5fb pic.twitter.com/CD4NWZjmAg
— NHK WORLD News (@NHKWORLD_News) October 12, 2019
Οι διοργανωτές του ιαπωνικού Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 ακύρωσαν όλες τις δοκιμές που είχαν προγραμματιστεί για αύριο, προσθέτοντας ότι ο κατατακτήριος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, πριν τη διεξαγωγή του αγώνα σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Ο σούπερ τυφώνας ακύρωσε τους δύο ράγκμπι του Παγκοσμίου Κυπέλλου σήμερα, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί ο κυριακάτικος αγώνας Ιαπωνίας-Σκοτίας.
Η αεροπορική εταιρία ANA Holdings ακύρωσε όλες τις πτήσεις εσωτερικού από και προς τα δύο βασικά αεροδρόμια του Τόκιο από χθες το απόγευμα. Η ίδια εταιρία και η ανταγωνίστριά της Japan Airlines ακύρωσαν κάποιες πτήσεις από και προς αεροδρόμια που εξυπηρετούν τις πόλεις Οσάκα και Ναγκόγια. Οι περισσότερες πτήσεις που πραγματοποιούνται από και προς αυτά τα αεροδρόμια θα ακυρώθηκαν σήμερα.
Οι εταιρίες διαχείρισης του σιδηροδρομικού δικτύου ανέστειλαν τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Τόκιο και της Ναγκόγια στην κεντρική Ιαπωνία καθώς και τα περισσότερα δρομολόγια μεταξύ της Ναγκόγια και της Οσάκα στη δυτική Ιαπωνία από σήμερα το πρωί. Κλειστές παρέμειναν και οι περισσότερες γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου και του μετρό στο Τόκιο.
Hagibis is expected to bring violent winds to some areas. A maximum wind speed of 144 kilometers for the Kanto area, and 126 kilometers for the Tohoku region.#Hagibis #Typhoonhttps://t.co/bZpiKm8wIN pic.twitter.com/4VEOzzA9a8
— NHK WORLD News (@NHKWORLD_News) October 12, 2019
Η Tokyo Disneyland έμεινε κλειστή, στην πρώτη αναστολή λειτουργίας του λόγω καιρικών συνθηκών από τη χιονοθύελλα του 1984. Ο κολοσσός του λιανεμπορίου Seven & I Holdings έκλεισε τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματά του στη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο. Η Toyota Motor ανέστειλε την παραγωγή σε τρία εργοστάσια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Φίλος του κατέβαλε εγγύηση 200.000 φράγκων
Στην ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν ακόμη πέντε άνδρες
Eνώ η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.