Κοσμος

Σόρος κατά Μέρκελ

Αλλά και κατά του «γυμνού» ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
58313-116496.jpg

Κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Άνγκελας Μέρκελ, αλλά και κατά του ανίσχυρου ευρώ, στρέφεται σε άρθρο του στο «Project Syndicate,» ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής κ. Τζορτζ Σόρος.

Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι η πολιτική που η Γερμανία ασκεί στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης, ειδικά με την άρνηση έκδοσης ευρω – ομολόγου, οδηγεί στην άνοδο του εξτρεμισμού και μοιάζει με την πολιτική της Γαλλίας έναντι της ηττημένης Γερμανίας μετά το 1918, η οποία έφερε το Χίτλερ στην εξουσία.

Επιπλέον, θεωρεί αυτοκτονία για την ΕΕ τη θέσπιση του ευρώ «γυμνού», χωρίς ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών. Τέλος, θεωρεί ότι η όλη κατάσταση οδηγεί και σε πολιτική αδυναμία της ΕΕ, με αποτέλεσμα αυτή να μην μπορεί να δράσει σε εξωτερικές κρίσεις στον περίγυρό της, όπως στη Συρία ή την Ουκρανία.

Ιδού και το απαισιόδοξο κλείσιμο του κ. Σόρος: «Αυτό που επρόκειτο να είναι μία εθελοντική ένωση ισότιμων κρατών που θυσίαζαν μέρος της κυριαρχίας τους για το κοινό καλό, μεταμορφώνεται τώρα από την ευρω-κρίση, σε μία σχέση μεταξύ χωρών - πιστωτών και χωρών – οφειλετών, που δεν είναι ούτε οικειοθελής ούτε ισότιμη. Το ευρώ, θα μπορούσε τελικά να καταστρέψει συνολικά την ΕΕ».

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ