Κοσμος

ΗΠΑ: Έβαλαν βράχους στα πεζοδρόμια για να φύγουν οι άστεγοι

Η κίνηση κατοίκων που προκάλεσε αντιδράσεις στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
San Francisco residents block sidewalks with boulders to keep homeless away

Γέμισαν βράχους τα πεζοδρόμια του Σαν Φρανσίσκο, καθώς οι κάτοικοι θέλουν να διώξουν τους άστεγους.

Τον γύρο των social media κάνουν οι εικόνες από γειτονιά στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, όπου κάτοικοι τοποθέτησαν... βράχους στα πεζοδρόμια, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν αστέγους να στήσουν παραπήγματα. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στον δρόμο συνεχίζει να αυξάνεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναφέρεται πρόσφατα στο θέμα αυτό, επισημαίνοντας ότι «η παρουσία τους καταστρέφει την αίγλη πόλεων όπως το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο».

«Δεν θέλουν να καθόμαστε εδώ. Δεν μας θέλουν και γι' αυτό τοποθέτησαν βράχους, ώστε να μας κρατήσουν μακριά» ανέφερε σε δηλώσεις της η Λίλη, ένας από τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο.

«Πρόκειται για συλλογική προσπάθεια. Οι βράχοι έφθασαν πριν από δύο εβδομάδες περίπου» τόνισε o Τζον, ένας από τους κατοίκους, ο οποίος πάντως εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα.

«Αρκετοί πιστεύουν ότι είναι χάσιμο χρόνου. Είμαι ένας από αυτούς. Θεωρώ ότι οι βράχοι δεν θα σταματήσουν τους άστεγους. Αν θέλουν να έρθουν, θα έρθουν. Οι άστεγοι είναι τεράστιο πρόβλημα για το Σαν Φρανσίσκο» πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ