Κοσμος

Βενεζουέλα: Έρευνα για σχέσεις Γκουαϊδό με διακινητές ναρκωτικών

Στο μικροσκόπιο του γενικού εισαγγελέα οι κινήσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης - Οι φωτογραφίες με μέλη της συμμορίας «Λος Ραστρόχος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χουάν Γκουαϊδό
Χουάν Γκουαϊδό/© EPA/Miguel Gutiérrez

Έρευνα από τη γενική εισαγγελία της Βενεζουέλας για τον Χουάν Γκουαϊδό και τις σχέσεις του με διακινητές ναρκωτικών μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών.

Έρευνα σε βάρος του Χουάν Γκουαϊδό, για φερόμενες σχέσεις του με συμμορία που διακινεί ναρκωτικά, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας. Η ομάδα αυτή αποτελείται από ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς και φέρεται να βοήθησε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης να εισέλθει παράνομα στην Κολομβία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο γενικός εισαγγελέας, Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, παρουσίασε ως «τεκμήρια» φωτογραφίες, στις οποίες ο Γκουαϊδό ποζάρει με δύο μέλη της συμμορίας «Λος Ραστρόχος». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποδεικνύει την αλήθεια των όσων ισχυρίζεται, ανακοινώνοντας ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος.

Τι απαντά ο Γκουαϊδό

Από τη μεριά του, ο Χουάν Γκουαϊδό δεν διέψευσε ότι φωτογραφήθηκε με τα πρόσωπα αυτά,. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν γνώριζε την ταυτότητά τους.

«Δεν ζητάω το (ποινικό) μητρώο όποιου θέλει να φωτογραφηθεί μαζί μου. Η χρησιμοποίηση αυτών των φωτογραφιών για να υποστηριχθούν ψευδείς ισχυρισμοί, ισοδυναμεί με το να παίζεται το παιχνίδι του καθεστώτος Μαδούρο» ξεκαθάρισε.

Τι υποστηρίζει η πλευρά Μαδούρο

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ, οι επίμαχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Γκουαϊδό πέρασε στην Κολομβία για να επιβλέψει την προσπάθεια να μπει στη χώρα ένα κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια, το οποίο είχαν στείλει οι ΗΠΑ.

Καθώς του είχε απαγορευτεί η έξοδος από την επικράτεια αφότου αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας την 23η Ιανουαρίου, ο Γκουαϊδό πέρασε από δασική περιοχή, αποφεύγοντας τα σημεία ελέγχου στα σύνορα.

Ο Νέστορ Ρεβερόλ έκανε λόγο περί «επιχείρησης» για να βγει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης μυστικά από τη χώρα, την οποία οργάνωσε η συμμορία «Λος Ραστρόχος» -κατ’ αυτόν με εντολή του προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, συμμάχου των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ