- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καίγεται η νότια Γαλλία - 1.000 πυροσβέστες σε δύο μέτωπα
Η πυρκαγιά μετέτρεψε σε στάχτη έως και 10.000 στρέμματα γης
Γαλλία: 1.000 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες σε δύο πυρκαγιές στη νότια Γαλλία.
Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες δίνουν σήμερα μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που μαίνεται από την Τετάρτη στο Οντ, στη νότια Γαλλία, την ώρα που μια άλλη φωτιά, στο γειτονικό διαμέρισμα Ερό, κατάφεραν να την οριοθετήσουν.
Στο Οντ, η πυρκαγιά εξαπλώνεται «σε πολύ, πολύ αργούς ρυθμούς», σύμφωνα με τους πυροσβέστες, με την περιφέρεια να εκφράζει «συγκρατημένα αισιοδοξία» για την εξέλιξή της.
«Η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί πλήρως υπό έλεγχο, επιχειρούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση». Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διευθύντρια του γραφείου της περιφέρειας του Οντ, Αν Λαϊμπούρν.
«Εάν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις ίδιες συνθήκες, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα κατασβήσουμε την πυρκαγιά μέσα στη νύχτα» εξήγησε, από την πλευρά του, στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πύραρχος Ερίκ Φελτέν.
Σήμερα το πρωί, ο πύραρχος είχε επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση ήταν «πολύ ασταθής» κάνοντας λόγο για έναν «αγώνα ενάντια στον χρόνο», πριν από την άνοδο της θερμοκρασίας και την ενίσχυση των ανέμων.
Όμως, οι 500 πυροσβέστες που είχαν κινητοποιηθεί, με τη συνδρομή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους Dash και τεσσάρων Canadair, βοηθήθηκαν από μια «μικρή μπόρα» που έπληξε την περιοχή.
Η μάχη με τις φλόγες είναι περίπλοκη λόγω της φύσης του εδάφους, που είναι δύσβατο και γεμάτο από πεύκα και χαμηλή βλάστηση. Επιπλέον, επικρατεί ξηρασία, έπειτα από τους καύσωνες που έπληξαν τη χώρα το περασμένο διάστημα.
Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να καθορίσουν την αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τετάρτη γύρω στις 16.00 τοπική ώρα, σε απόσταση περίπου 15 χλμ από το Καρκασόν.
Η πυρκαγιά μετέτρεψε σε στάχτη «7.000 έως 10.000 στρέμματα» γης, σύμφωνα με την Αν Λαϊμπούρν, ωστόσο δεν έκαψε κανένα σπίτι και δεν υπάρχουν τραυματίες.
Τη χθεσινή νύχτα αναπτύχθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης της φωτιάς προς δύο χωριά της περιοχής.
Μια άλλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ερό, «τέθηκε υπό έλεγχο» σήμερα, αφού έκαψε 2.500 στρέμματα πευκοδάσους.
Όμως, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο, καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 450 πυροσβέστες, έγινε γνωστός από τον υποπύραρχο Ζερόμ Μποναφού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τραμπ ζητάει την απόλυση του παρουσιαστή από το ABC
Νεαρή βρετανίδα επιχείρησε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πρόωρης εμμηνόπαυσης και έζησε έναν εφιάλτη
Πάνω από 600 εργαζόμενοι αντιτίθενται στην παροχή ΤΝ στον αμερικανικό στρατό
Ο Γερμανός καγκελάριος ασκεί σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ
Βρετανοί αξιωματούχοι επιδιώκουν να προστατεύσουν τον μονάρχη από δημόσιες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου
Η Ουάσινγκτον εξετάζει νέα πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στην Μέση Ανατολή
Γιατί αεροπορική εταιρεία προχωρά σε αυτή τη «λύση»;
Συνολικά επτά ύποπτοι συνελήφθησαν, ενώ έξι ακόμη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
Στους 14 οι νεκροί, πάνω από 80 οι τραυματίες στα νοσοκομεία
Το σχόλιο που εξόργισε τον πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι καταγγελίες για γενοκτονία απορρίπτονται από το Τελ Αβίβ
Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός
Το κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο σε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737
Τα σφάλματα, τα τέλματα, οι πλάνες της λογικής και η απουσία στρατηγικής εξόδου
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.