- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τεράστια έκρηξη στην Καμπούλ
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 τραυματίες - Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη
Αφγανιστάν: Τεράστια έκρηξη στην Καμπούλ, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 τραυματίες.
Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα έξω από αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ τραυματίζοντας τουλάχιστον 95 ανθρώπους, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη.
Δεν υπάρχει ανάπαυλα στη βία στο Αφγανιστάν παρόλο που οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ φαίνονται να βρίσκονται κοντά σε μια ιστορική συμφωνία για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων με αντάλλαγμα μια υπόσχεση από τους Ταλιμπάν ότι η χώρα δεν θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τον σχεδιασμό επιθέσεων από εξτρεμιστές.
Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα της πόλης κατά την πρωινή ώρα αιχμής, προκάλεσε ένα μεγάλο σύννεφο από γκρι καπνό που υψώθηκε στον ουρανό.
Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως ένας από τους καμικάζι βομβιστές τους έπληξε ένα «κέντρο στρατολογίας».
«Μεγάλος αριθμός στρατιωτών και αστυνομικών σκοτώθηκε ή τραυματίσθηκε», ανέφεραν οι Ταλιμπάν σε δήλωσή τους.
Η βόμβα εξερράγη όταν ένα όχημα σταμάτησε σε σημείο ελέγχου ασφαλείας έξω από αστυνομικό τμήμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως 95 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι περισσότεροι είναι άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, δήλωσε.
Εξάλλου δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύκτας επιδρομές σε σημεία της Καμπούλ και κατέστρεψαν ένα μεγάλο κρησφύγετο μαχητών, ανακοίνωσε η κύρια υπηρεσία ασφάλειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.