- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ζέστης στη Βρετανία με 38,7 βαθμούς Κελσίου
Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office
Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης της χώρας την περασμένη εβδομάδα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38,7 βαθμούς Κελσίου στον Βοτανικό Κήπο.
Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης της χώρας την περασμένη εβδομάδα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38,7 βαθμούς Κελσίου στον Βοτανικό Κήπο του Κέιμπριτζ την Πέμπτη, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office, επιβεβαιώνοντας την προκαταρκτική μέτρηση των επιστημόνων.
«Η μέτρηση στον Βοτανικό Κήπο του Κέιμπριτζ ελέγχθηκε και αποτελεί επισήμως την υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στη Βρετανία» εξήγησε το Met Office σε ένα δελτίο Τύπου. Η θερμοκρασία αυτή ξεπερνά, επομένως, το προηγούμενο ρεκόρ των 38,5 βαθμών Κελσίου, στο Φάβερσαμ, στο Κεντ, τον Αύγουστο του 2003.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία σπάζοντας τα εθνικά ρεκόρ θερμοκρασίας» σημειώνει το Met Office.
«Το κλίμα της Βρετανίας θερμάνθηκε από τα μέσα του 20ου αιώνα» σημείωσε ο Μαρκ ΜακΚάρθι, του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών για το Κλίμα.
«Η κλιματική αλλαγή αυξάνει το ενδεχόμενο και τη σφοδρότητα των κυμάτων ζέστης στην Ευρώπη, γεγονός που επίσης αυξάνει τον κίνδυνο (να καταγραφούν) θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου στη Βρετανία» υπογράμμισε ο ίδιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πέτρινη γέφυρα κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α΄ και εγκαινιάστηκε το 328 μ.Χ
Το χρίσμα του 2028 παραμένει ανοιχτό, αλλά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει έδαφος
Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να ενημερώνουν εάν τυχόν δουν άλλα νεκρά ζώα
Η Έμμα Χέμινγκ Γουίλις αποκαλύπτει τις πρώτες αλλαγές που παρατήρησε
Ο ναός τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει στόχος βανδάλων 4 φορές, οι τρεις μόνο φέτος
Ένας αντιδημοφιλής πόλεμος που δεν λέει να τελειώσει
Στο επίκεντρο σενάρια για «υβριδική επίθεση»
Ο 26χρονος έμεινε για 50 λεπτά πάνω από την κεντρική είσοδο, κρατώντας ένα αντικείμενο που έμοιαζε με λεπίδα
Ποιος είναι ο γιατρός που θέλει να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ
Ένας στους τέσσερις είναι από τη Λατινική Αμερική
«Έχουμε τεράστια αποθέματα»
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Για «πληγές του Φαραώ» κάνουν λόγο οι κάτοικοι
Οι καταγγελίες συγγενών και οι πληροφορίες για ρωσικά δίκτυα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και άλλες πόλεις
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά δεξαμενόπλοιων
Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι εξ επαφής έξω από εστιατόριο
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.