Κοσμος

Η Ρωσία ξεκίνησε την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας S-400 στην Κίνα

Οι πύραυλοι φορτώθηκαν σε μεταγωγικό πλοίο, το οποίο απέπλευσε από λιμάνι της Βαλτικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400
Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400/©Twitter

Κανονικά συνεχίζεται η παράδοση των S-400 στην Κίνα, με μεταγωγικό πλοίο φορτωμένο συστοιχίες πυραύλων να βάζει πλώρη για την ασιατική χώρα.

Η Ρωσία ξεκίνησε την παράδοση δια θαλάσσης της δεύτερης συστοιχίας αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλούμενο στρατιωτικό-διπλωματική πηγή. «Το μεταγωγικό πλοίο που μεταφέρει το πρώτο φορτίο της δεύτερης συστοιχίας των S-400 απέπλευσε με προορισμό την Κίνα από το λιμάνι Ουστ-Λουγκά της Βαλτικής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως έγινε και με την Τουρκία, οι παραδόσεις ξεκίνησαν μερικούς μήνες πριν από τη λήξη της προθεσμίας που προβλέπει η συμφωνία» δήλωσε η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι για τη μεταφορά όλων των συστοιχιών «υπολογίζεται να χρησιμοποιηθούν τρία πλοία», τα οποία θα αποπλέουν το ένα μετά το άλλο «με μικρά χρονικά διαλλείματα».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας της Ρωσίας απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Η Κίνα, η οποία υπήρξε ο πρώτος ξένος αγοραστής των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, υπέγραψε τη σχετική συμφωνία για την αγορά δύο συστοιχιών το 2014. Η παράδοση της πρώτης συστοιχίας ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2018. Η Κίνα δοκίμασε με επιτυχία τα συστήματα αυτά, καταστρέφοντας σε πεδίο δοκιμών δύο στόχους, έναν αεροδυναμικό και έναν βαλλιστικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ