- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε ζήτημα ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανάγει τώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας το θέμα του αποκλεισμού της Τουρκίας από την παραλαβή των F-35.
Σε ζήτημα ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανάγει τώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας το θέμα του αποκλεισμού της Τουρκίας από την παραλαβή των F-35.
Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» στις Βρυξέλλες, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε:
«Με το να προσπαθούν να στερήσουν από την Τουρκία τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 μειώνεται σε σημαντικό βαθμό η αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ. Τα F-35 και η ασφάλεια του προγράμματος έχουν μεγάλη σημασία για την Τουρκία, αλλά και για τον στρατηγικό μας εταίρο, τις ΗΠΑ. Η πρότασή μας να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητηθούν οι ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τους S-400, εξακολουθεί να ισχύει» επεσήμανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Όσον αφορά την προμήθεια των S-400, ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε: «Έχει τελειώσει αυτή η αγορά. Το να τίθενται εμπόδια στη συνεργασία μας στο πρόγραμμα των F-35 δεν εξυπηρετεί ούτε την Τουρκία ούτε τις ΗΠΑ ούτε τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία δεν είναι μόνο πελάτης, είναι ένας από τους επενδυτές του προγράμματος και ένας από τις συμπαραγωγούς. Μέχρι σήμερα φέραμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το πρόγραμμα των F-35. Πρόκειται για μία εμπορική συμφωνία και στο πλαίσιο αυτό θα υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους» δήλωσε προμηνύοντας την έναρξη δικαστικής μάχης με τις ΗΠΑ, όπως έκανε και νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος από την Ιαπωνία.
Σε μια εκτίμηση των τουρκοαμερικανικών σχέσεων, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Αναμένουμε οι σχέσεις να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη φιλία. Ελπίζω να συνεχίσουμε τις προσπάθειες προς μια εποικοδομητική κατεύθυνση σε αυτό το θέμα και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, η Κοπεγχάγη ήταν έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
Δραματική άνοδος τιμών στην ενέργεια
Οι πολίτες των μεγάλων κρατών της Δύσης εμπιστεύονται περισσότερο μια δικτατορία από τη γη των ελεύθερων και τη χώρα των γενναίων. Κι αυτό είναι έργο του 47ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο πύραυλος είχε κατεύθυνση την πόλη Γιανμπού
Εξοντώθηκε επικίνδυνος βαρόνος ναρκωτικών της συμμορίας Comando Vermelho
Οι αντιφάσεις μιας πλατφόρμας που διχάζει
Κατασκοπεία, σύσταση συμμοριών, υπεργολαβία τρομοκρατίας και οι προειδοποιήσεις του Εμμανουέλ Ραζαβί
Σοβαρό κενό ασφαλείας στην αεράμυνα των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.