- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ιρανικά ΜΜΕ: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν drone των ΗΠΑ
Δεν πετούσε αμερικανικό αεροσκάφος στην περιοχή, λέει το Πεντάγωνο
Οι Φρουροί της Επανάστασης «κατέρριψαν» κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ σύμφωνα με ΜΜΕ.
Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν «αμερικανικό κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος» που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.
Οι Φρουροί της Επανάστασης «κατέρριψαν αμερικανικό κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο παρεισέφρησε [στον ιρανικό εναέριο χώρο] πάνω από την παράκτια επαρχία Χορμουζγκάν, στο νότιο τμήμα της χώρας», ανέφερε το Press TV, το αγγλόφωνο κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.
Το αεροσκάφος, τύπου RQ-4 Global Hawk (το κατασκευάζει η Northrop Grumman), «καταρρίφθηκε από τις αεροπορικές δυνάμεις» των Φρουρών της Επανάστασης «κοντά στην περιφέρεια Κουχμουμπαράκ», αφού «παραβίασε τον ιρανικό εναέριο χώρο», διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο.
Δεν έχουν μεταδοθεί πλάνα του κατεστραμμένου αεροσκάφους ως τώρα.
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωσαν ότι δεν πετούσε κανένα αεροσκάφος τους στην περιοχή.
«Κανένα αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν επιχειρούσε στον ιρανικό εναέριο χώρο σήμερα», διαβεβαίωσε ο πλοίαρχος Μπιλ Έρμπαν, εκπρόσωπος του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (USCENTCOM).
Ο Έρμπαν απέφυγε να κάνει άλλα σχόλια.
Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι οι Ιρανοί προσπάθησαν να καταρρίψουν ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος την περασμένη εβδομάδα και ότι την 6η Ιουνίου οι Χούθι, οι σιίτες αντάρτες της Υεμένης που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, κατάφεραν να καταρρίψουν ένα άλλο.
Το συμβάν καταγράφεται καθώς η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν δεν σταματά να κλιμακώνεται.
Ο αμερικανικός στρατός επανέλαβε χθες Τετάρτη τις κατηγορίες του σε βάρος του Ιράν, που θεωρεί ότι βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων τη 13η Ιουνίου στη Θάλασσα του Ομάν.
Η Τεχεράνη αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτές τις επιθέσεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να επρόκειτο για μια στημένη ενέργεια ώστε οι ΗΠΑ να βρουν την αφορμή για να καταφύγουν στη χρήση βίας εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Στην επαρχία Χορμουζγκάν βρίσκεται το Στενό του Χορμούζ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.