- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς σχολίασε ο Μακρόν τον «θάνατο» της βελανιδιάς στον Λευκό Οίκο
Το δέντρο ξεράθηκε και πολλοί ήταν εκείνοι που το θεώρησαν μήνυμα για τις αμερικανο-γαλλικές σχέσεις.
Ο Εμανουέλ Μακρόν τοποθετήθηκε για τον «θάνατο» της βελανιδιάς που είχε φυτέψει μαζί με τον Τραμπ στον κήπο του Λευκού Οίκου.
Ο Εμανουέλ Μακρόν υποβάθμισε τη σημασία του «θανάτου» μιας βελανιδιάς που είχε δωρίσει το 2018 στον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ και την οποία είχαν τοποθετήσει μαζί στον κήπο του Λευκού Οίκου. Όπως είπε, ο κόσμος δεν πρέπει να βλέπει παντού συμβολισμούς, ενώ ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι θα στείλει στις ΗΠΑ ένα καινούργιο δέντρο.
Τον περασμένο Απρίλιο σε μια συμβολική κίνηση οι δύο πολιτικοί ηγέτες είχαν φυτέψει μια βελανιδιά, η οποία -όπως όλα τα φυτά που εισάγονται σε αμερικανικό έδαφος- μπήκε σε καραντίνα, επειδή υπήρχε ο φόβος ότι θα μετέδιδε παράσιτα σε φυτά του κήπου, τα οποία δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν, με αποτέλεσμα να προκληθεί σημαντική καταστροφή.
Συμβολισμοί
Το περασμένο Σαββατοκύριακο Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι η βελανιδιά πέθανε. Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί παραλλήλισαν τον θάνατο αυτό με τη δύσκολη σχέση που έχουν η Ουάσινγκτον με το Παρίσι το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο Μακρόν έχει διαφωνήσει ανοιχτά με τη στάση του Τραμπ στο εμπόριο, στην κλιματική αλλαγή και στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
«Θα του στείλουμε ένα άλλο, δεν πρόκειται για τραγωδία. Δεν βλέπουμε σύμβολα εκεί που δεν υπάρχουν, ο συμβολισμός ήταν ότι το φυτέψαμε μαζί» είπε ο Μακρόν στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.
Το δέντρο, από το Δάσος Μπελό της Γαλλίας, όπου σκοτώθηκαν σχεδόν 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, απομακρύνθηκε από τον κήπο του Λευκού Οίκου λίγο αφότου φυτεύτηκε εκεί.
«Φαίνεται ότι έβαλαν τη βελανιδιά σε καραντίνα για υγειονομικούς λόγους και το καημένο το δέντρο δεν επέζησε. Θα στείλω μια άλλη επειδή πιστεύω ότι το αξίζουν οι Αμερικανοί πεζοναύτες και η αγάπη για την ελευθερία που συμμερίζονται οι λαοί μας» κατέληξε ο Μακρόν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.