Κοσμος

Μετανάστες κρύφτηκαν σε λεωφορείο και μπήκαν σε στρατιωτική βάση

Κρατήθηκαν κάτω από το όχημα για τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι του Καλαί για τον εντοπισμό μεταναστών
Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι του Καλαί για τον εντοπισμό μεταναστών/©EPA/ETIENNE LAURENT

Σοβαρή παραβίαση των μέτρων ασφαλείας σε στρατιωτική βάση της Αγγλίας από δύο μετανάστες.

Στον ύπνο έπιασαν Βρετανούς οπλίτες και αξιωματικούς δύο μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική σε στρατιωτική βάση στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Οι δύο άνδρες είχαν κρυφτεί στο κάτω μέρος λεωφορείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το στρατιωτικό προσωπικό. Το όχημα βρισκόταν στη Γαλλία και πέρασε μέσω τούνελ τη Μάγχη για να βρεθεί σε βρετανικό έδαφος.

Εκτιμάται ότι οι δύο μετανάστες άντεξαν κρυμμένοι για τουλάχιστον 100 χλμ. Μόλις αυτό στάθμευσε, βγήκαν από το κάτω μέρος και επιχείρησαν να διαφύγουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, κρύφτηκαν σε αποθηκευτικό χώρο του στρατοπέδου, όπου τους εντόπισαν λίγο αργότερα Βρετανοί στρατιώτες, προχωρώντας στη σύλληψή τους.

«Ακούστηκαν κάποιοι περίεργοι θόρυβοι στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Είδαμε τους δύο μετανάστες να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν και να φύγουν. Αρχίσαμε να ψάχνουμε το όχημα και τελικά τους βρήκαμε. Δεν πιστεύαμε ότι κατάφεραν να κρατηθούν κάτω από το λεωφορείο για τόσο πολύ. Ήταν εξουθενωμένοι και τους δώσαμε λίγο νερό» ανέφερε εκπρόσωπος της στρατιωτικής βάσης.

Όπως είπαν οι δύο μετανάστες, ήθελαν να φθάσουν στην πόλη Πλίμουθ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ