- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Huawei: «Παράλογος» ο αποκλεισμός από την αμερικανική αγορά
Η εταιρεία τονίζει ότι είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση
Η Huawei καταδικάζει τον «παράλογο» αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά
Η κινεζική εταιρεία-κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Huawei κατήγγειλε σήμερα τους «παράλογους περιορισμούς» ως προς την πρόσβασή της στην αμερικανική αγορά που αναμένεται να της επιβληθούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλής για την ασφάλεια των αμερικανικών δικτύων τηλεπικοινωνιών.
Η Χουάγουεϊ είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση για να βρεθούν «αποτελεσματικά μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των προϊόντων» και των υπηρεσιών που προσφέρει, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
«Εάν δεν επιτραπεί στη Χουάγουεϊ να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ασφαλέστερες ή ισχυρότερες· απεναντίας, αυτό θα περιορίσει τις ΗΠΑ σε κατώτερες αλλά ακριβότερες εναλλακτικές, αφήνοντας πίσω τις ΗΠΑ ως προς την ανάπτυξη των δικτύων τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) και εντέλει θα πλήξει τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιρειών και των αμερικανών καταναλωτών», υποστηρίζει.
«Επιπλέον, οι παράλογοι περιορισμοί παραβιάζουν τα δικαιώματα της Χουάγουεϊ και εγείρουν επίσης πολλά άλλα σοβαρά νομικά ζητήματα», προσθέτει στην ανακοίνωση η διοίκηση του κινεζικού ομίλου.
Κίνα: Δύο πολίτες του Καναδά που κρατούνται έχουν πλέον συλληφθεί και τυπικά
Οι αρχές της Κίνας έθεσαν και τυπικά σε κατάσταση σύλληψης δύο Καναδούς, οι οποίοι κρατούνται από τον Δεκέμβριο με την επίκληση της εθνικής ασφάλειας, γράφει σήμερα καναδική εφημερίδα.
Η υπόθεση, η οποία θεωρείται πως συνδέεται με τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της Huawei από τις καναδικές αρχές κατόπιν αμερικανικού αιτήματος, δηλητηριάζει τις σχέσεις ανάμεσα στην Οτάβα και το Πεκίνο.
«Ο Καναδάς καταδικάζει σθεναρά την αυθαίρετη σύλληψή τους, όπως καταδίκασε την αυθαίρετη κράτησή τους από τη 10η Δεκεμβρίου», ήταν η αντίδραση του καναδικού ΥΠΕΞ στις πληροφορίες της εφημερίδας Globe & Mail.
Οι δύο άνδρες είναι οι Μάικλ Κόβριγκ, πρώην διπλωμάτης, πλέον αναλυτής, και Μάικλ Σπέιβορ, σύμβουλος και επιχειρηματίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ικανοποιούσε τον Τραμπ οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς «ιδιοκτησία»;
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και η στάση του εκλογικού σώματος
Απευθείας πτήσεις Finnair προς Θεσσαλονίκη από Μάιο
Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες
Ο Γερμανός καγκελάριος προειδοποιεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις γεωπολιτικές ανατροπές
Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «σε συντονισμό» με τον ΟΗΕ
Ενώ υπήρχαν φήμες για κρίση στο γάμο του
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι μπορεί να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου έγινε αυτόπτης μάρτυρας επίθεσης μέσω βιντεοκλήσης και ειδοποίησε τις αρχές
Οι αμερικανικοί δασμοί, τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο κέντρο του κόσμου (του)
Απίθανη η άμεση επιστροφή των ΗΠΑ
«Ένα λάθος θα ήταν καταστροφικό»
Τι υποσχέθηκε και τι έπραξε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2025
Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.