- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
14 παιδιά νεκρά στην Υεμένη - Τα περισσότερα κάτω των 9 ετών
Ένας ακόμη τραγικός απολογισμός της Unicef μετά από «έκρηξη» στην Σαναά
Η Unicef απέδωσε σήμερα τον θάνατο αμάχων την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, σε «έκρηξη», κάνοντας λόγο για 14 νεκρά παιδιά και 16 τραυματισμένα, τα περισσότερα από τα οποία είναι κάτω των 9 ετών.
Προηγούμενος απολογισμός της συντονίστριας του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στην Υεμένη, Λίσε Γκράντε, ανέφερε ότι την Κυριακή σκοτώθηκαν σε ένα επεισόδιο 11 άμαχοι, εκ των οποίων πέντε μαθητές.
Σε ανακοίνωσή της η Unicef τονίζει ότι μεταξύ των τραυματισμένων παιδιών υπάρχουν αρκετά σε «κρίσιμη» κατάσταση και ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.
«Το συμβάν σημειώθηκε κοντά σε δύο σχολεία», επεσήμανε η Unicef χωρίς να διευκρινίσει την αιτία της «έκρηξης».
Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν τη Σανάα, ανέφεραν πως επρόκειτο για θύματα αεροπορικής επιδρομής που εξαπέλυσε η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ωστόσο από την πλευρά της διέψευσε ότι διεξήγαγε βομβαρδισμό στην πρωτεύουσα της Υεμένης την Κυριακή.
Η Υεμένη σπαράσσεται από τον καταστροφικό πόλεμο στην τρέχουσα φάση του οποίου αναμετρώνται η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από τη συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, και οι αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Η συμμαχία υπό το Ριάντ επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη στα τέλη του Μαρτίου του 2015, για να σταματήσει την προέλαση των Χούθι, που είχαν κυριεύσει αχανείς περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σανάα.
Η σύγκρουση, που έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχει ωθήσει εκατομμύρια άμαχους στα όρια του λιμού.
Δεν είναι διαθέσιμος κάποιος πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων του πολέμου στην Υεμένη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον Αύγουστο του 2016 έκανε λόγο για 10.000 νεκρούς, ανάμεσά τους 2.200 παιδιά, και 56.000 τραυματίες, στην πλειονότητά τους άμαχους. Όμως οργανώσεις αρωγής τόνιζαν πέρυσι ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ήταν πλέον σχεδόν εξαπλάσιος, ανερχόταν σε τουλάχιστον 57.000 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 2.500 παιδιών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.