- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Εκλογικό θρίλερ για τον Ερντογάν στην Τουρκία
Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να χάνει την Άγκυρα και τη Σμύρνη - Κερδίζει την Κωνσταντινούπολη
Η αντιπολίτευση στην Τουρκία εμφανίζεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα στην πρωτεύουσα Άγκυρα έναντι του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο όμως μοιάζει να διατηρεί την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα.
Σύμφωνα με το Anadolu, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και του Καλού Κόμματος (Iyi) για τη δημαρχία της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς συγκεντρώνει ποσοστό 49,8%, έναντι 47,8% για τον Μεχμέτ Οζακεσί του κυβερνώντος AKP με καταμετρημένο το 75% των ψήφων.
Στην Κωνσταντινούπολη ο υποψήφιος του AKP και πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται με ποσοστό 49,7% έναντι 47,8% για τον βασικό του αντίπαλο με καταμετρημένο το 88% των ψήφων. Ωστόσο ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος του CHP, αμφισβητεί τα ποσοστά αυτά, ισχυριζόμενος ότι προηγείται με 53% μετά την καταμέτρηση του 26% των ψήφων.
Στη Σμύρνη, επίσης φαίνεται να προηγείται ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Αυτές οι εκλογές αποτελούν δοκιμασία για τον Ερντογάν ο οποίος ρίχθηκε στην προεκλογική μάχη με όλες του τις δυνάμεις για να αποφύγει μια εκλογική ήττα του κόμματός του, καθώς η χώρα περνά οικονομικές δυσκολίες, κυρίως με αύξηση του πληθωρισμού και της ανεργίας.
Μια ήττα στην Άγκυρα, πολιτική πρωτεύουσα της Τουρκίας όπου έχει χτίσει ένα τεράστιο προεδρικό μέγαρο, θα αποτελέσει μεγάλη απώλεια για τον Ερντογάν, ο οποίος έχει κερδίσει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2002 οπότε ανήλθε στην εξουσία το κόμμα του, το AKP. Εδώ και 25 χρόνια το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τα ισλαμιστικά κόμματα που προηγήθηκαν αυτού ελέγχουν τόσο την Άγκυρα όσο και την Κωνσταντινούπολη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα χάσμα μεγαλύτερο του ενός αιώνα
Η γυναίκα αρνείται τις καταγγελίες, ενώ οι φίλοι της υποστηρίζουν ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της προσπάθησε να την παγιδεύσει
Το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση της συλλογής του
Η υπόθεση εξελίχθηκε σε νέο σημείο έντασης γύρω από τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν πριν από την πτώση
Επί τάπητος εμπόριο, AI και γεωπολιτικές διαφορές
«Έπρεπε να είχα διακόψει κάθε επαφή μαζί του νωρίτερα», δήλωσε ο νορβηγός διπλωμάτης
Δραματικές αποκαλύψεις του ΟΗΕ για τις συνθήκες διαβίωσης και την έμφυλη βία
Το τμήμα του Κολοσσαίου στο οποίο έχασε την ζωή του ο 22χρονος, σήμερα παρέμεινε κλειστό
Φέρεται να του πέταξαν μια πέτρα
Τι είπε για το τετ α τετ με Τραμπ
Οι δύο οικογένειες διατηρούν στενές σχέσεις εδώ και χρόνια
Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί CNN, MSNOW και Politico ότι «δημοσίευσαν ευαίσθητες ή διαβαθμισμένες πληροφορίες»
Η «πύρινη» ομιλία του Γάλλου προέδρου από το βήμα του ΟΗΕ και η αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Εξετάζεται από τις αρχές να πρόκειται για βεντέτα
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν μεταξύ των καλεσμένων που παρευρέθηκαν στην τελετή στη Villa Albertine
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.